ÜLEVAADE ⟩ Need olid tänavuse suve kuumimad üleminekud

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kui veel möödunud hooajal kandsid Cristiano Ronaldo (vasakul) ja Lionel Messi (paremal) vastavalt Torino Juventuse ja FC Barcelona mängusärke, siis tänavu jätkavad nad mõlemad teiste klubide ridades.
Kui veel möödunud hooajal kandsid Cristiano Ronaldo (vasakul) ja Lionel Messi (paremal) vastavalt Torino Juventuse ja FC Barcelona mängusärke, siis tänavu jätkavad nad mõlemad teiste klubide ridades. Foto: www.imagephotoagency.it via www.imago-images.de/SCANPIX

Suvi on jalgpallimaailmas enamasti puhkuste aeg, kuid see-eest teevad rohkem tööd mängumeeste agendid. Nende ülesanne on leida võimalikult hea tehing oma kliendile. Kui möödunud aastal oli suhteliselt vaikne suurte üleminekute mõttes, siis tänavu vahetasid koduklubisid mängijad, kellest poleks seda kunagi oodanud.

Alustame kõige kallimast üleminekust. Kui mullu ei pidanud ühegi mängumehe soetamiseks panema lauale rohkem kui 85 miljonit eurot, siis tänavu ületasid rahasummad taas 100 miljoni piiri. Kõige suurema summa maksis Manchester City, kes hankis Aston Villast Inglismaa koondislase Jack Grealishi mängijaõigused.

Grealishi eest käis City lõpuks välja 117,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles