Kimi Räikkönen lõpetab karjääri: see polnud kerge otsus

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: Dppi/Florent Gooden/ZUMAPRESS.com

41-aastane Kimi Räikkönen teatas, et lõpetab selle hooaja järel vormelisõitja karjääri.

2007. aastal maailmameistriks kroonitud soomlase leping Alfa Romeoga lõppeb 2021 hooaja järel ning juba eelnevalt spekuleeriti, et tema karjäär lõppeb tänavu. Nüüd kinnitas seda ka Räikkönen ise.

«Nüüd ongi kõik. See on minu viimane hooaeg F1-sarjas. Tegin otsuse eelmisel talvel. See polnud kerge otsus, kuid selle hooaja järel on aeg uuteks asjadeks. Kuigi hooaeg veel käib, tahan tänada oma perekonda, kõiki minu tiime ning inimesi, kes on minu karjääriga seotud olnud. Eriti suure tänu võlgnen fännidele, kes on aastate jooksul mind toetanud. F1 võib minu jaoks küll lõppeda, ent elus on palju rohkematki, mida tahaksin kogeda ja nautida,» kirjutas Räikkönen Instagrami.

Autosport spekuleerib, et Räikkönenist vabaks jääva koha Alfa Romeos võib endale võtta tema kaasmaalane Valtteri Bottas. Praegu sõidab Bottas Mercedeses, kuid ilmselt kuulub tema auto järgmisel hooajal George Russellile.

Räikkönen debüteeris F1-sarjas 2001. aastal Sauberis. Järgmisel aastal asendas ta McLarenis kaasmaalast Mikka Häkkineni ning teenis 2003. aastal ka karjääri esimese etapivõidu. 2007. aastal liitus Räikkönen Ferrariga ning krooniti debüüthooajal esimest ja ainsat korda vormel 1 maailmameistriks.

2009. aasta hooaja järel võttis Räikkönen kaheks aastaks aja maha ning proovis kätt nii autorallis kui ka NASCARis. F1-sarjaga liitus ta uuesti 2012. aastal, kui esindas Lotust. Kaks aastat hiljem taasliitus soomlane Ferrariga, kus sõitis järgmised viis hooaega. Viimased kolm aastat on soomlane kuulunud Alfa Romeosse (vana nimega Sauber – toim).

Vormel 1 sarjas on vanameistri nimel 341 starti, 21 etapivõitu, 103 poodiumikohta, 18 kvalifikatsiooni võitu ning 46 kiireimat ringi.

Kimi Räikköneni ainus MM-tiitel pärineb 2007. aastast. 
Kimi Räikköneni ainus MM-tiitel pärineb 2007. aastast. Foto: Via Www.imago-images.de
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles