Eesti sportlane jõudis paraolümpial esikümnesse, Topkinit tabas võistluse eel tagasilöök

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kardo Ploomipuu.
Kardo Ploomipuu. Foto: Gertrud Alatare/Eesti Paralümpiakomitee

Tokyo paraolümpial oli võistlustules kaks Eesti ujujat. Kardo Ploomipuu teenis 100 meetri seliliujumises üheksanda, Matz Topkin poole lühemal distantsil vabaltujumise 14. koha. 

«Lootsin tulemust 1.04 või 1.05, aga hommikul tundsin, et ilmselt päris sellist tulemust täna ei tule,» sõnas ajaga 1.06,90ga lõpetanud Ploomipuu pressiteates.

«Mind see ei mõjuta, et publikut pole. Tunnen sellegipoolest, et olen paraolümpial. Sel aastal oleme saanud mitmeid võistlusi, kus pole pealtvaatajaid olnud. Seega pole hullu.»

Topkin sai paraolümpiamängude debüüdil 14. koha ajaga 43,91. Enne starti sõnas ujuja, et Tokyosse jõudes jäi ta haigeks ning treeningutel on näha, et vorm sai kannatada.

Homme ootab Topkinit ees tema põhiala, 50 meetri seliliujumine. «Tahaks finaali saada ja Kardost ka parema koha saada,» sõnas ta peale avastarti. 

Tänasel, üheksandal võistluspäeval näeme veel üht eestlast, kettaheitjat Egert Jõesaart. Need on tema teised paraolümpiamängud. 2016. aasta Rio de Janeiros teenis atleet 46.61ga kaheksanda koha. Tema tänavune hooaja tippmark on 52.92.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles