Robert Rooba rõõmustas, et sai taas publiku ees värava visata

Toimetas Ville Arike
Copy
Robert Rooba tähistab oma esimest väravat KHLis rohkem kui 2700 fänni ees.
Robert Rooba tähistab oma esimest väravat KHLis rohkem kui 2700 fänni ees. Foto: severstalclub.ru

Robert Roobast sai eile esimene eestlane, kes on käinud väljakul maailma tugevuselt teises hokiliigas KHL ning ta viskas avamängus Tšerepovetsi Severstali kasuks juba viiendal minutil ka värava. Lõpuks jäädi Peterburi SKA-le alla 2:3, Rooba hinnangul maksid kätte viimasel kolmandikul tehtud eksimused. 

Kahe kolmandiku järel juhtis Severstal 2:1. Terve mängu jooksul tegutseti aktiivselt ja ründavalt, kuid viimasel perioodil realiseeris SKA kaks vasturünnakut ja võitis.

«Kaks kolmandikku mängisime väga hästi. Tegutsesime kolmandalgi normaalselt, kuid sisse tuli eksimusi ja nende pärast kaotasime. Täna oli meie mängus palju head, õpime vigadest ja läheme edasi,» võttis Rooba klubi kodulehele antud intervjuus mängu kokku.

Milliseid emotsioone valmistas esimene KHLis visatud värav?

«Loomulikult on väga meeldiv, et skoorisin kohe esimeses mängus. Väravate viskamine on väga tähtis. Tänan kaaslasi, kes mind aitasid. Ja see tunne värav visata, kui pealtvaatajad on taas tribüünidel... (Tšerepovetsis vaatas mängu täismaja, 2726 pealtvaatajat – toim) Soomes mängisime terve eelmise hooaja publikuta. Väga meeldiv!»

Mille poolest erineb KHL Soome liigast?

«Sain hooajaeelsetes mängudes aru ühest asjast – siin käib karmin võitlus. Mängid meeste vastu. Soomes on mäng väga kiire, siin tegutsetakse targemini. Minul on siin kergem mängu mõista.»

Kuidas teid riietusruumis esimese värava puhul õnnitleti?

«Kaaslased ütlesid, et olen tubli. Mängisime edasi. Tulemus on tähtis. Täna me kaotasime.»

Severstali peatreenerilt Andrei Razinilt uuriti, kes Roobat märkas ja klubile soovitas?

Vastus näitas, et juhendaja pole kukkunud suu peale: «Ta viskas eelmisel hooajal Soome meistrivõistlustel 30 väravat, kerkides üheks paremaks snaipriks.»

Järgmises mängus kohtub Severstal pühapäeval kodus Minski Dinamoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles