Toyota lubas põhisõitjad esimest korda uue Rally1-auto rooli

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Evans Elfyn.
Evans Elfyn. Foto: Dppi/Bastien Roux/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Toyota 2022. aasta arendusprogramm astus sel nädalal sammu edasi, kui esimest korda testisid hübriidautot Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä.

Seni oli 2022. aasta reeglite järgi ehitatud autoga sõitnud vaid Toyota testisõitja Juho Hänninen, ent sel nädalal said Prantsusmaal Gapis uuest autost maitse suhu ka põhimehed. DirtFish kirjutab, et Toyota kolmas sõitja Sebastien Ogier testil ei osalenud.

«Toyota testib Montele üsna tüüpilistes tingimustes, kus on ka kühmlikku teepinnast. See on rohkem asfalditest kui konkreetse ralli ettevalmistus. Praegu on kaugeltki liiga soe, et Monte tingimusi kätte saada,» sõnas üks allikas DirtFishile.

Portaali sõnul pole Toyota põhisõitjad eelnevalt uut autot testinud, sest neil on olnud kõvasti tööd praeguse põlvkonna autoga. Samuti on Toyota võtnud lähenemise, et hübriidauto võiks olla võimalikult valmis, enne kui põhisõitjad testiprogrammiga liituvad.

Sel nädalal testis M-Sport uut Puma Rally1-autot Sardiinias. DirFishi andmetel on hübriidauto roolis kätt proovinud nii Matthew Wilson, Adrien Fourmaux kui ka Gus Greensmith.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles