Vettelit takistanud Mazepin vihastas Schumacheri peale: ta takistab mind tahtlikult

Karl-Joosep Küngas
Copy
Nikita Mazepin ja Mick Schumacher.
Nikita Mazepin ja Mick Schumacher. Foto: Florent Gooden/SCANPIX

F1 kvalifikatsioonid on viimasel ajal pakkunud palju kõneainet ning tihti jääb ringrada 20 vormeli jaoks väikseks. Taas takistas Nikita Mazepin Sebastian Vetteli sooritust esimeses sessioonis. Venelane süüdistas aga enda meeskonnakaaslast Mick Schumacherit.

Sel nädalal sõidetakse hooaja 13. etapp Hollandis Zandvoorti ringrajal, mis on väga lühike ja kitsas. Seetõttu jäävad tihti aeglasemad sõitjad konkurentidele ette.

Täna oli taas probleeme Sebastian Vettelil, kes jäi esimesse sessiooni pidama. Tema otsustaval katsel takistasid sakslast nii Nikita Mazepin kui ka Mick Schumacher. Venelane keeras aga Vettelile täielikult ette ja kokkupõrge polnud sugugi kaugel.

Mazepin sõnas pärast kvalifikatsiooni ajakirjanikele, et oli Schumacheri tegutsemises häiritud. «See ei tohiks nii keeruline olla. F1s on enamasti reegel, et ühel võistlusel sooritab esimesena ajasõidu parima ringi esisõitja ning seejärel teine piloot,» sõnas venelane, kelle sõnul oli sel korral temal eelis.

«Ma eksisin Itaalias ja sain meeskonnalt karistada. Tema on juba kahel korral mind tahtlikult takistanud. Ta soovib, et mul keerulisem oleks ja tihedasse liiklusesse satuksin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles