Lätiga valusa kaotuse teeninud Keel: see oli vaimne allajäämine, meil puudus hasart, millega seljatasime Eesti

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Avo Keel.
Avo Keel. Foto: CEV

Läti koondis oli täna kõigest paari punkti kaugusel sellest, et tõusta pärast Horvaatia alistamist võrkpalli EMi D-alagrupis kahe võidu ja kuue punkti peale. Ent meie lõunanaabrite õnnetuseks on reaalsus selline, et horvaatidele kaotati 2:3 (30:28, 20:25, 25:23, 29:31, 11:15), mis jätab lätlased hoopiski nelja punkti peale.

«Kõvad mehed teevad geimi lõpus. Neil ei jää blokk võrgust kaugele, kui on kõrge tõste puhul aega sättida. Nad ei löö bloki ja võrgu vahele. Nad toovad lihtsad hanid üles, mitte ei kuku kõhuli. Nad suudavad ennast mobiliseerida kohe algusest peale. Kui ma vaatan oma võistkonda, siis nad on hasardi poolest kaugel sellest, mis oli paar päeva tagasi,» viitas lätlaste peatreener Avo Keel oma hoolealuste kolmapäevasele valmisolekule, mille tulemusena šokeeriti Eestit.

«Mitte meie mänguline tase ei langenud, vaid psühholoogiline tase. Ma ei saa aru, miks me ei suuda ennast sundida. Miks me ei võitle? Isegi kui me saanuks 0:10 sisse, kuid ma ei tunnetanud võitlust,» jätkas neljandat aastat Läti koondist tüüriv Keel. 

Kuigi kahe mängu järel on meie lõunanaabritel kirjas neli punkti, on Keel veendunud, et edasipääsuks sellest ei piisa. «Kui me ei suuda esmaspäevaks oma kõrvade vahet – ma ei räägi siinkohal oskustest, need on meil ükspäev paremad, teine kehvemad – kuid kui me ei suuda mentaalselt platsil paremini kakelda, siis pole sellest tänasest ühest ja kolmapäevasest kolmest punktist üldse kasu. Meil tuleb lihtsalt lund tunna ja nelja punktiga [siit grupist] edasi ei minda. See on selge,» jätkas ta ning ütles seejärel tunnustava sõna ka Eesti kohta, kes suutis täna Slovakkia vastu 0:2 kaotusseisust välja tulla. 

«Vot need olid pinged, aga pidasite vastu. Slovakid nägid minu meelest mängu edeneses füüsiliselt aina hapumad välja. Esimesed kaks geimi oli neil teravust, aga edasi... [Oliver] Venno muidugi tassis ilusti nii diagonaali kui ka nurgana. Aga Eesti meeskond pidas lihtsalt mentaalselt vastu. Meie ei suuda aga viia ennast sellisesse seisu, et vajadusel juuksekarva kolmeks või neljaks ajada,» lausus Keel lõpetuseks. 

Läti koondisel on homme puhkepäeva ning esmaspäeval ootab neid ees kohtumine Slovakkiaga. Grupi kahe suure ehk Saksamaa ja Prantsusmaaga kohtutakse vastavalt teisipäeval ja kolmapäeval. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles