Tokyo olümpial hobust löönud treener sai karistada

Christopher Krutto
Copy
Annika Schleu ja Saint Boy koostöö vilja ei toonud. Hobusele äsanud treener sai nüüd ametlikult karistada.
Annika Schleu ja Saint Boy koostöö vilja ei toonud. Hobusele äsanud treener sai nüüd ametlikult karistada. Foto: Ivan /Scanpix

Tokyo olümpiamängude üks suurimaid skandaale keerles moodsa viievõistluse ratsavõistluse ümber, kus Annika Schleu hobune Saint Boy hakkas perutama ja röövis sakslannalt võiduvõimaluse. Tema treener Kim Raisner äsas hiljem hobusele, kuid sai nüüd lõpuks selle eest karistada.

Kuigi Schleu oli enne ratsavõistlust esikohal ja liikumas võidu suunas, siis hobuse perutamise tõttu tal kõrgesse mängu enam asja ei olnud. Hiljem selgus videokordusest, et tema treener oli hobust löönud ja moodsa viiesvõistluse liidu UIPM poolt kutsuti kokku distsiplinaarkomisjon, mis hakkas asja uurima.

Kim Raisner.
Kim Raisner. Foto: Eberhard Thonfeld

Portaal Inside the Games kirjutab, et Raisner jäi süüdi punkti rikkumises, mis käsitleb võistlushobuse väärkohtlemist ja seetõttu jäeti otsus treenerile mängudelt disklahv anda jõusse. Lisaks määrati talle ametlik hoiatus ja sama reegli uuesti rikkumisel võidakse talt rahvusvaheline treenerilitsents ära võtta.

Lisaks peab Raisner läbima seminari, kus puudutatakse loomade inimlikku kohtlemist ja alles seejärel võib ta ametlikest võistlusest uuesti osa võtta.

Kuigi hobusega ratsutanud Schleud kritiseeriti avalikult looma liigse piitsutamise pärast, siis teda ühegi reegli rikkumises süüdi ei tunnistatud ja talle ühtegi karistust ei järgne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles