Avo Keel ja Läti on pettunud: ma ei tea, millal selline võimalus edasipääsuks enam tekib

Karl-Joosep Küngas
Copy
Avo Keel.
Avo Keel. Foto: CEV

Võrkpalli EMi võiduga Eesti vastu alustanud Läti pole järgmistes kohtumistest enam võidurõõmu tundnud. Kahe 2:3 kaotusega on nende turniir juba suure tõenäosusega lõppenud, kuid püssi nurka veel ei visata.

Läti jäi viimases kohtumises 2:3 alla Slovakkiale ning nüüd on neil tabelis võidu kõrval kaks kaotust. Järgmistes mängudes ootab Lätit aga juba favoriidid Prantsusmaa ja Saksamaa.

Tegelikult võinuks Läti juba ka edasipääsu kindlustanud olla, kuid nii Horvaatialt kui ka Slovakkialt tuli 2:1 eduseisult võtta kaotus vastu. Läti peatreener Avo Keel andis sellele ka selgituse.

«Individuaalne meisterlikkus pääses täna Slovakkia vastu maksvusele. Inimesed, kes mõistavad võrkpallist miskit, on küsinud, mis meil psühholoogiliselt toimub. Me ei tule lihtsalt pingetega toime. Kõik on terved ja tugevad, kuid asi pole nii lihtne,» sõnas Keel Läti meediale.

Keel mõistab, et edasipääs alagrupist on nüüd äärmiselt keeruline, kuid võitlus peab jätkuma. «Viimases kahes mängus lähme võtma riske. Meil pole midagi kaotada. Ma ei saa küll öelda, et lähen teise koosseisuga peale, kuid märksõnaks saab, kes soovib rohkem,» lõpetas Keel, kes tunnistas, et kogu meeskond on hetkel löödud, kuna edasipääs oli nõnda lähedal.

«Me ei tea, millal selline võimalus võib veel tekkida. Võib-olla ootame seda nüüd väga kaua.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles