Kreeka tervitas rallimehi halbade üllatustega

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kimi Räikkönen Kreeka rallil.
Kimi Räikkönen Kreeka rallil. Foto: Petros Giannakouris/SCANPIX

Sel nädalavahetusel sõidetakse Kreekas autoralli MM-sarja üheksas osavõistlus. Nii eile kui ka täna tutvusid sõitjad teedega, kuid rallimehi ootasid halvad üllatused.

Kui võiks arvata, et Kreekas ootavad sõitjaid päikesepaiste ja kuumad olud, siis tänavu on vastupidi. Viimased nädalad on võistluspaiga lähistel sadanud ohtralt vihma ning olud on muutunud väga keeruliseks.

Täna olid sõitjad tutvumas kiiruskatsetega SS7, SS8, SS9 ja SS10 ning kohe esimesel neist tekkis probleeme nähtavusega. Väga madalale langenud pilved segasid vaatevälja nõnda palju, et ekipaažid said raja sõita ainult korra läbi.

Pärast kohtunike otsust said WRC-mehed ikkagi hiljem SS7 veel korra läbi sõita.

Sellega probleemid ei lõppenud. Kõrgemal mägedes sõidetava SS10 läbimisel tekkisid omakorda mured. Nimelt oli mitu sõitjat jäänud mudamülkasse kinni. Kuigi korraldajad loodavad, et olud lähevad iga päevaga paremaks, siis ilmateade seda ei soosi. Nii kolmapäeval kui ka neljapäeval oodatakse endiselt vihma.

Akropoli ralli naaseb MM-sarja esmakordselt pärast 2013. aastat. Tänavu asendab ta Tšiili MM-rallit, kuid järgmisel hooajal kuulub juba ametlikult nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles