Kommentaariumis peatreenerit kritiseerinud Šapovalov visati koondisest välja (2)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Aleksandr Šapovalov
Aleksandr Šapovalov Foto: Eesti Jalgpalli Liidu koduleht

Eesti U19 jalgpallikoondis kaotas maavõistluses dramaatiliselt 1:2 Gruusiale. Täna puudus noortekoondise nimekirjast 18-aastane ründaja Aleksandr Šapovalov. Miks?

Peatreeneri Martin Reimi sõnul polnud Šapovalov koosseisus, sest ta pole meeskonnamängijaga. Reim oli Tallinna Legioni ründaja suhtes kriitiline juba kaks päeva tagasi peetud maavõistluses, kus Eesti kaotas samale vastasele 0:2. Siis vahetas peatreener ründaja välja poolajapausil ning kritiseeris teda ka Soccernetile antud kommentaaris.

Kuid Šapovalov ei jäänud võlgu ning kirjutas uudise alla kommentaari, milles nimetas Reimi keskpäraseks treeneriks ja nõrgaks inimeseks. Reim ütles Soccerneti otseülekandes, et mängija kommentaar pole põhjus, miks teda täna koosseisus polnud. Probleem olevat hoopis sügavam. 

«Kõige tähtsam on meeskond ja siis tuleb igaühe individuaalne eesmärk – see peab ühtima meeskonna omaga. Kurb, kui see nii pole. Tean väga hästi tema kvaliteediomadusi, aga muu asi kaalub selle üle,» selgitas Reim Šapovalovi puudumist.

«Seda teemat on temaga piisavalt räägitud. Mitte ainult minu, vaid ka teiste treenerite poolt. Neljasilmajutt või võistkonna ees rääkimine lihtsalt ei mõju. Tegin sellise käigu, et võta või jäta. Kui ütlen meeskonnale, et meeskond on number üks ja keegi käitub vastupidiselt, siis see ei ole aus teiste suhtes,» jätkas Reim ning lisas, et praeguse suhtumisega pole Šapovalovil võimalik A-koondisesse murda.

Peatreeneri sõnul on erinevad treenerid püüdnud Šapovaloviga rääkida neli aastat, kuid juttudel pole olnud mingisugust mõju. «Meil ei ole enam aega, et äkki ta tahab järgmine kuu meeskonnaga teha või siis äkki ei taha. Mul on vaja ainult mängijaid, kes on nõus kõigeks. See on sama nagu orkestris ütleks viiuldaja poole loo pealt, et ma neid noote nüüd ei tõmba, aga natukese aja pärast mängin edasi. Võimatu.»

Eesti U19 jalgpallikoondis läks kohtumist Gruusiaga Martin Vetkali 45. minuti väravast juhtima, kuid kohtumise üleminutitel tõid Gruusiale võidu Nika Sikharulashvili ja Giorgi Pirtakhia tabamused.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles