Mis peab juhtuma, et Eesti võrkpallikoondis veel alagrupist edasi pääseks?

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Fännide tugi on Eesti koondisel neljapäeval kindlasti olemas.
Fännide tugi on Eesti koondisel neljapäeval kindlasti olemas. Foto: Sander Ilvest

Eesti meeste võrkpallikoondis vandus teisipäeval täismaja Saku suurhalli ees 2:3 (25:20, 25:22, 18:25, 24:26, 9:15) alla Horvaatiale ning minetas sisuliselt alagrupist edasipääsemise lootused.

Päris kadunud sinilõvide šansid veel pole, kuid tõele au andes on need pigem teoreetilised. Seega, kui tahta pealkirjas esitatud küsimusele anda lühikest vastust: peaks juhtuma ime. 

Pärast nelja mängu on Eestil tabelis üks võit (3:2 Slovakkia üle) ning kolm kaotust (2:3 Horvaatiale, 1:3 Lätile ja 0:3 Saksamaale). See annab meile kokku neli punkti, millega hoitakse D-alagrupis viimast kohta. 

D-alagrupi tabeliseis
D-alagrupi tabeliseis Foto: Wikipedia

Kuigi punktid on olulised, on need võrkpallis teisejärgulised, sest esimese asjana loetakse hoopiski võite. See ongi meie jaoks probleemne koht. 

Eesti koondist ootab ees üks kohtumine, kui neljapäeval võõrustatakse Saku suurhallis olümpiavõitjat Prantsusmaad. Kui too kohtumine õnnestuks (mingi ime läbi) kas 3:0 või 3:1 võita, tõuseksime hoobilt taas alagrupis nelja parema sekka ning jõuaksime ilmselt Ostravas toimuvasse kaheksandikfinaali.

Miks ilmselt? Sest kui Eesti on võimeline Prantsusmaad üllatama, siis pole välistatud ka Saksamaa allajäämine Slovakkia vastu või olümpiavõitjate kaotus lätlastele. Ehk jätkuvalt eksisteerib ka stsenaarium, kus me jääksime play-off'i ukse taha ka pärast prantslaste alistamist.

Kahest geimist meil paraku neljapäeval Prantsusmaa vastu ei piisa, sest sellisel juhul saaksime tabelisse juurde ainult ühe punkti ning jääksime surnud ringis igal juhul lätlastele alla.

Seega, egas muud, kui kirikusse küünlaid süütama, lambaid veristama, niisama palveid lugema või midagi neljandat tegema. Ükskõik mis, peaasi, et see meid olümpiavõitjate vastu võidule aitaks. 

Peatreener Cédric Énard lubas igal juhul endast kõik anda: «Pole oluline, kas tõenäosus on 1, 30 või isegi 50 protsenti. Kuni võimalus eksisteerib, tuleb meil võidelda ja anda endast kõik.»

Sama meelt oli ka kapten Ardo Kreek: «Ikka lähed võitma. Anname kindlasti kõva lahingu. Paneme lõpuni. Mingi tuluke kuskil tunneli lõpus paistab. Mine tea...»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles