USA lahtistel Kanepi kukutanud suurüllataja jõudis poolfinaali

Christopher Krutto
Copy
Leylah Fernandez.
Leylah Fernandez. Foto: Geoff Burke/Scanpix

19-aastane Leylah Fernandez (WTA 73.) on USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel näidanud suurepärast minekut ja alistas veerandfinaalis maailma viienda reketi Elina Svitolina.

Esimeses setis haaras noor kanadalanna edu, kui suutis seisul 2:3 murda Svitolina servigeimi ja selle toel võita avaseti 6:3. Teises setis suutis ta taas korra Svitolinat murda, kuid ukrainlanna näitas paremat minekut ja murdis tema servi kahel korral.

Otsustav sett oli väga tasavägine. Kõigepealt murdis Fernandez, siis Svitolina, seejärel uuesti Fernandez ja lõpuks taas ka Svitolina. See tähendas, et matši saatus otsustati kiires lõppmängus, milles kanadalanna jäi peale 7:5.

«Mul pole ausalt öeldes õrna aimugi, mida ma praegu tunnen. Olin matši ajal nii närvis. Mul oli au Svitolinaga võidelda. Sundisin ennast igat punkti jahtima ja olen õnnelik, et seda tegin,» rääkis Fernandez kohtumise järel.

Sellega sai temast noorim naine, kes on USA lahtistel jõudnud poolfinaali pärast Maria Šarapovat.

Kusjuures teises ringis pidi noore kanadalanna paremust tunnistama ka Kaia Kanepi (WTA 70.), kelle sõnul mängis vastane ebamugavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles