Jaapan tahab pääseda järjekordse suurvõistluse võõrustamisest

Postimees Sport
Copy
Müncheni Bayern võitis 2020. aasta klubide MMi.
Müncheni Bayern võitis 2020. aasta klubide MMi. Foto: Nikku via www.imago-images.de/Scanpix

Jaapani jalgpalliliit tahab loobuda detsembrisse planeeritud klubide maailmameistrivõistluste võõrustamisest. Põhjuseks kartus, et koroonaviiruse levik võib vastasel juhul taas keerata tõusule.

Läbirääkimised korraldusõigusest loobumisest on Rahvusvahelise jalgpalliliiduga (FIFA) juba alanud, teatas kolmapäeval Kyodo uudisteagentuur. Lisaks koroonaviirusele mõjutas Jaapani otsust fakt, et mängudele ei saaks lubada täismaja publikut ja see muudaks ka võistluse majandusliku tasuvuse küsitavaks.

Detsembrisse planeeritud turniiril pidid traditsiooniliselt osalema seitse klubi kuuest konföderatsioonist. Tulevikus tahab FIFA korraldada klubide MMi, millest võtavad osa 24 meeskonda. Klubide MMi valitsev meister on Müncheni Bayern, kuid Euroopat esindab tänavu turniiril Meistrite liiga võitja Londoni Chelsea.

Algselt oli uus formaadiga MM planeeritud 2021. aastaks Hiinasse, kuid koroonapandeemia ja aasta võrra edasi lükatud EM-finaalturniiri tegid omad korrektuurid.

Jaapan võõrustas küll Tokyos olümpia- ja paraolümpiamänge, kuid näiteks vormel 1, MotoGP, ralli MM-sarja jpt suurvõistlused on edasi lükatud või tühistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles