M-Sport selgitas, miks Suninen ootamatult tiimist lahkus

Christopher Krutto
Copy
Teemu Suninen.
Teemu Suninen. Foto: Sander Ilvest

Möödunud kuul tabas rallimaailma suurüllatusena uudis, et soomlane Teemu Suninen lõpetas M-Spordiga koostöö. Nüüd seletas Briti tiim, miks soomlane sellise otsuse vastu võttis.

Sunineni jaoks möödus tänavune hooaeg üle kivide ja kändude. Monte Carlos ja Sardiinias katkestas ta kiirelt võistluse, Arctic Rallyl ja Rally Estonial aga jäi kiirusest puudu. Kõik lõppes sellega, et M-Spord otsustas soomlase võimalusi WRC-auto roolis piirata. 

Nimelt jagas ta sel hooajal M-Spordi teist Ford Fiesta WRC-d koos prantslase Adrien Fourmaux'ga, ainsaks täiskohaga sõitjaks on seal hetkel britt Gus Greensmith.

«Otsustasime, et ta sõidaks ülejäänud aasta põhiliselt Rally2-autol baseeruvat programmi ja soovisime Teemule anda võimaluse näidata oma potentsiaali enne tulevat aastat. Tema seda ei soovinud ja otsustas mujale minna,» seletas tiimipealik Richard Millener Autospordile antud intervjuus.

«Kõik, kes Malcolmi (Malcolm Wilson – M-Spordi omanik) tunnevad, teavad, et ta ei sulgeks sõitjale täielikult ust. Paljudel neist on tõuse ja mõõnasid ning nad on pidanud tegema sammu kõrvale, et jõuda sinna, kus praegu. Ma olen kindel, et see pole Teemu jaoks lõpp, kui siis hetkel ainult M-Spordis. Ma olen kindel, et ta näitab Soomes Rally2-autoga head kiirust ja soovime talle palju edu. Ta on endiselt väga talendikas sõitja,» jätkas Millener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles