VIDEO ⟩ Novak Djokovici suur unistus on kõigest ühe võidu kaugusel

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Novak Djokovic on üks tipptennisiste, kes pole end vaktsineerinud.
Novak Djokovic on üks tipptennisiste, kes pole end vaktsineerinud. Foto: Robert Deutsch/Scanpix

Meeste tennise maailma esireket Novak Djokovic edenes Eesti aja järgi ööl vastu laupäeva oma tänavuse aasta neljandasse suure slämmi finaali, kui alistas kolm ja pool tundi kestnud US Openi poolfinaalis 4:6, 6:2, 6:4, 4:6 6:2 sakslase Alexander Zverevi (ATP 4.) 

Nõnda astus serblane eelviimase sammu, et kinnitada oma nimi lõplikult aegade suurimate tennisemängijate seas. Nimelt on Djokovicil tänavusest aastast ette näidata juba Austraalia lahtiste, Prantsusmaa lahtiste ja Wimbledoni võidukarikad. Kui ta triumfeeriks ka US Openil, saaks temast kõigest kuues valgepallur maailmas, kes võitnud kalendriaasta jooksul kõik neli suure slämmi turniiri. 

Varem on sellise saavutusega hakkama saanud Don Budge (1938), Maureen Connoly (1953), Margaret Smith Court (1970), Steffi Graf (1988) ning Rod Laver (1962 ja 1969).

Djokovic-Zverevi poolfinaali tipphetked:

Djokovic pole tänavu teinud mingit saladust sellest, et see on tema suur unistus. Tegelikult lootis serblane hakkama saada koguni veel suurema vägiteoga ehk võita lisaks kõikidele slämmiturniiridele ka olümpiakuld, kuid Tokyos sulges poolfinaalis tema tee just Zverev. Seega oli US Openil saadud triumf serblasele omamoodi revanšiks.

Finaalis ootab Djokovici ees venelane Daniil Medvedev (ATP 2.), kes oli teises poolfinaalis 6:4, 7:5, 6:2 üle kanadalasest Felix Auger-Aliassimest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles