Liider Rovanperä kihutab võimete piiril: surun ilma liigseid riske võtmata

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kalle Rovanperä stiilinäide.
Kalle Rovanperä stiilinäide. Foto: Nikos Katikis

Juba reedel imelist sõitu näidanud Kalle Rovanperä oli laupäevahommikustel katsetel kui mees teiselt planeedilt, suurendades oma edumaa 3,2 sekundi pealt 39,7 peale. 

«Väga ilus hommik meie poolt: neli rasket katset ja saime nendega hakkama. Olen õnnelik,» lausus 19-aastane soomlane meediaalas. 

Üldiselt näitas Rovanperä väga kindlat sõitu ning nelja katse peale juhtus tal vaid üks ärevam hetk. «See oli tingitud veidi liiga optimistlikust legendist, kuid üldiselt sõidan lihtsalt oma sõitu. Kui väga vaja, siis võib-olla mõnes kohas saan juurde panna, kuid see poleks lihtne. Surun nii nagu saan, ilma liigseid riske võtmata,» sõnas teistest erineva rehvitaktikaga päeva alustanud rallitalent. 

Kas see võis samamoodi olla edu võti? «Rehvidega läks tõesti hästi. Ma ei tea, kas see oli ka parim valik, kuid meie jaoks see töötas. Oskan kõva seguga rehvi hästi kasutada. Siin pole pehme-kõva vahe ka nii suur, kuna katsetel on kohati palju muda, mistõttu on pidamine halb.» 

Toyota tiimipealikul Jari-Matti Latvalal jagus oma hoolealuse kohta ainult kiidusõnu: «Kalle on praegu lendav soomlane. Mõelda, et sa suurendad hommikuste katsetega oma edu 40 sekundi võrra, see on uskumatu. Tänapäeval näeb pigem sekundite mängu. Ma ei tea, mida Kalle hommikul sõi, kuid tema kiirus on lihtsalt imeline. Mõistagi tegi ta ka rehvidega õige valiku.»

Akropolise võidukihutamine jätkub laupäeval veel kahe katsega. Kell 16.26 starditakse 24,25 km pikkusel Pavlianil ning kell 18.08 18,14 km pikkusel Eleftherohoril teisel läbimisel. Mõlemal katsel toimunut saab jälgida Postimehe ralliblogi vahendusel või kuulata ralliraadiost.

Ralli üldseis pärast 10. kiiruskatset.
Ralli üldseis pärast 10. kiiruskatset. Foto: WRC
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles