Medvedev võitis karjääri esimese slämmiturniiri, Djokovicil jäi ajalugu tegemata (2)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Novak Djokovic ja Daniil Medvedev.
Novak Djokovic ja Daniil Medvedev. Foto: Jo Becktold/Cal Sport Media/Scanpix

Tennise USA lahtistel meistrivõistlustel krooniti meesüksikmängus võitjaks venelane Daniil Medvedev (ATP 2.), kes alistas 6:4, 6:4, 6:4 maailma esireketi Novak Djokovici.

25-aastasele venelasele oli see karjääri esimene suure slämmi turniiri võit. Varem oli Medvedev jõudnud kahel korral finaali, ent mõlemad esikohamängud kaotanud. Tänavustel Austraalia lahtistel lahutaski teda triumfist vaid Djokovic.

34-aastane Djokovic võitis sel aastal kolm esimest suure slämmi turniiri ning jahtis kalendriaasta slämmi. Varem on ühel aastal kõik slämmiturniirid võitnud Don Budge (1938), Maureen Connoly (1953), Margaret Smith Court (1970), Steffi Graf (1988) ning Rod Laver (1962 ja 1969).

Djokovicil oli suurepärane võimalus tõusta suure slämmi turniiride võitudes mööda Roger Federerist ja Rafael Nadalist, ent kaotuse järel on suur kolmik 20 võiduga jätkuvalt ühel pulgal.

Medvedevil õnnestus lõpetada aga Venemaa tennisistide pikk ootus. Viimane venelane, kes enne teda suure slämmi turniiri võitis, oli 2005. aasta Austraalia lahtistel triumfeerinud Marat Safin. Medvedev on üldse kolmas Venemaa meestennisist, kes suure slämmi turniiri võitnud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles