Thierry Neuville kinnitas kardetut ja lehvitas valget lippu

Postimees Sport
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport / Vincent Thuillier

Thierry Neuville arvas pärast kihva läinud Kreeka MM-rallit, et Hyundai ei suuda tänavu võita ühtegi MM-tiitlit. Belglase hinnangul tuleb neil lehvitada valget lippu ja tunnistada, et nad ei kaitse meeskondliku MM-tiitlit ega konkureeri enam sõitjate meistritiitli nimel.

Kuigi Ott Tänak ja Martin Järveoja suutsid Hyundai Kreekas teisele kohale aidata, hõivasid ülejäänud poodiumiastmed Toyota sõitjad ja nii jääb Lõuna-Korea meeskond meeskondlikus punktitabelis Toyotast maha 57 punktiga.

Tehniliste probleemide all kannatanud Neuville leppis Kreekas kaheksanda kohaga ja teenis kaks punkti Power Stage’il. Belglase arvates on Hyundaid Toyotadest olnud aeglasemad ning nüüd on tiitlivõitlus mõlemas arvestuses lõppenud. «Tundub, et üldiselt olid kõik kolm (Hyundai – toim.) autot pisut maas, isegi punktikatsel suutsid Toyotad võtta kolmikvõidu. Tundub, et mõlemad meistritiitlid on meie jaoks kadunud, nii et meil pole põhjust millegagi rahul olla,» ütles Neuville DirtFishile.

Kuigi MM-tiitel on käest libisenud, ei plaani belglane alla anda ja noolib järelejäänud etappidel esikohta. «See ei muuda minu lähenemist. Kuigi MM-tiitli püüdmine oli ka enne Kreekat väga kaugel, siis on see läinud veel palju-palju kaugemale,» lisas Neuville.

MM-sari jätkub 1.–3. oktoobrini toimuva Soome ralliga Jyväskyläs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles