VIDEO ⟩ Tokyo olümpial hõbeda kaela saanud Venemaal EMil nelja parema sekka asja polnud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Venelastel ei õnnestunud Wilfredo Leoni rünnakuid sulustada.
Venelastel ei õnnestunud Wilfredo Leoni rünnakuid sulustada. Foto: CEV

Tšehhis ja Poolas toimuval võrkpalli EMil said eile selgeks kaks poolfinalisti neljast. Koha nelja parema seas kindlustasid nii tiitlikaitsja Serbia kui ka valitsev maailmameister Poola. 

Poola oli Gdanskis toimunud veerandfinaalis 3:0 (25:14, 26:24, 25:19) üle Tokyo olümpial äsja hõbemedali kaela saanud Venemaast.

Ilmatšempionite poolelt tõid nii Wilfredo Leon (efektiivsus +11, rünnak 74%) kui ka Bartosz Kurek (+9, 69%) 14 punkti. Sama palju kirjutati ka Venemaa nurgamehe Igor Kljuka (+6, 65%) kontole, kes olude sunnil täitis EMil hoopis diagonaalründaja kohustusi.

Teises, Ostravas toimunud veerandfinaalis oli Serbia 3:0 (25:23, 25:20, 27:25) üle Hollandist. Võitjate resultatiivseim oli Uroš Kovacevic 15 punktiga (+11, 63%), Srecko Luburic lisas omalt poolt 11 punkti (+5, 53%). Hollandlaste mänguvankrit üritas taas vedada nende diagonaalründaja Nimir Abdel-Aziz, kuid Serbia vastu jäi tema panusest vähest. Rünnakul lõi ta maha kõigest 12 tõstet 26st ning kogus lõpuks «ainult» 14 punkti (+5, 46%).

Täna toimuvates veerandfinaalides lähevad vastamisi Itaalia ja Saksamaa, kelle võitja astub nelja seas vastu Serbiale. Poola poolfinaalvastase selgitavad üllatuslikult olümpiavõitja Prantsusmaa konkurentsist puksinud Tšehhi ja Sloveenia. 

Laupäeval toimuvad poolfinaalid ning pühapäevane finaal on nähtavad ka Postimehe ning Duo 5 telekanali vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles