BLOGI JA GALERII ⟩ Kahju: südikalt võidelnud Flora kaotas Konverentsiliigas, aga esitus andis põhjust optimismiks

Postimees Sport
Copy

Valitsev Eesti jalgpallimeister Tallinna Flora kohtus Konverentsiliiga alagrupiturniiri avakohtumises Belgia klubi Gentiga ja kaotas koduväljakul 0:1. Kuidas täpselt kohtumine kulges, seda loe juba järele meie põhjalikust tekstipõhisest otseblogist.

Enne mängu:

Alates möödunud aasta detsembrist juhendab Genti 57-aastane belglane Hein Vanhaezebrouck, kelle käe all võitis klubi hooajal 2014/15 ka seni oma ainsa Belgia meistritiitli. Samal aastal Belgia parimaks treeneriks valitud Vanhaezebrouck päästis lõppenud hooajal, mis päästa andis. Gent lõpetas Belgia meistrivõistluste põhihooaja seitsmendal kohal, mis tagas pääsu teise play-off’i. Põhihooaja 5.–8. koha meeskondade konkurentsis õnnestus Gentil play-off võita ning see tähendas kohta Konverentsiliiga teises kvalifikatsiooniringis.

Teel alagrupiturniirile alistas Gent kahe mängu kokkuvõttes norralaste Vålerenga 4:2 (4:0, 0:2), lätlaste RFSi 3:2 (2:2, 1:0) ning poolakate Częstochowa Rakówi 3:1 (3:0, 0:1). Miinimumeesmärk ehk koht alagrupiturniiril küll tagati, kuid nagu tulemused reedavad, ei tulnud see kaugeltki veenvalt.

Et Gent on haavatav, viitab ka Belgia meistrivõistluste tabeliseis. Kuue vooruga seitse silma kogunud klubi hoiab 18 meeskonna konkurentsis 15. kohta. Võidujooks on siiski tihe ning Gent on lõviosa konkurentidest pidanud ka mängu vähem, kuid liider Club Brüggele kaotavad nad juba seitsme punktiga. Mängule Floraga tuleb Gent vastu kaotuse pealt, sest jäi pühapäeval koduväljakul 2:3 alla Charleroi Sportingule.

Ka Flora pole koduliigas liider. Esikohta hoidvast Tallinna FCI Levadiast jäävad tiitlikaitsjad maha 12 silmaga, kuid neil on kolm mängu vähem peetud.

Muide ei Flora ega ka Gent ei lähe kohtumisele täiskoosseisus. Belgia klubi poolelt on puudu kapten ja keskväljamaestro Vadis Odjidja-Ofoe, Flora eest ei jookse murule põhikeskkaitsja Henrik Pürg. Kahtlane on ka vasakkaitsja Ken Kallaste ja vasakääre Henrik Ojamaa osalemine, sest nad on äsja vigastusest taastunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles