Vormel 1 simulaatorid, e-ralli ja Twitch: Mika Salo kogemused virtuaalsete võidukihutamistega

Copy

Vormel 1 on tuntud kui kõige kallim tehnikaspordi võistlussari maailmas. Viimase kümnendi jooksul on aga tehtud tohutuid kärpeid kulutuste vähendamiseks ja seda just vormelite testimise ja arenduspäevade arvelt.

Ainuüksi testpäevad maksaksid rikkaimatele tiimidele kuni 35 miljonit dollarit hooaja kohta. Selleks, et arenduskulusid vähendada on aegamööda asendatud rajapäevi simulaatoritega. Ja selgub, et see on tegelikkuses andnud tiimidele ka uusi võimalusi. 

Renault Sport F1 Tiimi autode arendusmeeskonna juht Chris Dyer peab simulaatorite kasutust hoopis eeliseks:"See pole lihtsalt miski, mis asendab rajapäevi. Simulaatoritel saame testida paljusid asju paremini kui rajal ning kiiremini kui rajal. Ma olen üsna kindel, et kui rajapäevi ei kärbitaks kulutaks tiimid ikkagi raha simulaatoritele!"

Kuigi esmane investeering vormel 1 simulaatoritesse on kallis, rohkem kui 10 miljonit dollarit, on rahaline sääst tiimidele tunduvalt suurem, kui esmapilgul tundub. 

Mika Salo oli juba oma karjääri lõpufaasis, kui simulaatorid vormel 1 tiimide huviorbiiti sattusid, kuid oma kogemus on e-ralli ja e-võidusõiduga ka temal. Vaata videost, kuidas Mika Salo end Toyota Supraga proovile paneb ja kuidas sai temast Twitchi striimija!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles