Võidusõiduhobused on Kuninganna Elizabethi rahakotti lisanud sadu tuhandeid eurosid

Postimees Sport
Copy
Kuninganna Elizabeth II ja hobune.
Kuninganna Elizabeth II ja hobune. Foto: I-Images

Kuninganna Elizabeth II naudib praegu oma parimat aastat võidusõiduhobuste omanikuna, olles tänavu suksude pealt teeninud 460 000 naela ehk ligemale 540 000 eurot. 

Kuninganna viimane triumf pärineb esmaspäevast, kui tema hobune Fresh Fancy jättis konkurendid selja taha Kempton Parkis toimunud võiduajamisel. Koos selle esikohaga on kuninganna «hoolealused» tänavu võidutsenud koguni 32 korda.

See on ühtlasi tema uus tippmark: eelmine rekord (29) pärines 2019. aastast. Lisaks on 95-aastane kuninganna kolmel aastal (1992, 2014 ja 2016) saanud võidurõõmu mekkida veel 23 korral.

Võitudega kaasnenud summasid Inglismaa (kõmu)meedia (veel) öelda ei oska, kuid igaüks võib siinkohal teha siiski oma järeldused.

Rahast kohati olulisem on aga hoburingkonna prestiiž. Nõnda ongi kuninglik perekond seadnud oma sihi järgmise aasta juunis toimuvale Derbyle. See on ainus suurvõistlus, mida Kuninganna veel võitnud pole. 

Kui tema hobusel Reach For The Moon õnnestuks seal triumfeerida, lõppeks niimoodi ka kuningliku pere pikk Derby' võidupõud. Nimelt triumfeeris viimase monarhina Epsomis praeguse kuninganna vanavanaisa Edward VII ja seda aastal 1909. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles