Iljuštšenko ületas Kuldliiga etapil taas 1.90

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Iljuštšenko
Anna Iljuštšenko Foto: Andres Haabu

Kergejõustiku Kuldliiga teisel etapil Tartus tegi kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko kergest jalavigastusest hoolimata hea võistluse, ületades 1.90.

Kõrguselt 1.79 alustanud Iljuštšenko ületas esimesel katsel nii algkõrguse, 1.85 kui 1.90, Eesti siserekord 1.94 aga enam ei alistunud. Ka tänavusel esimesel Kuldliiga etapil ületas Iljuštšenko 1.90.

Suurt duelli tänasest võistlusest ei tekkinud, kuna Leedu rekordi 1.96 omanik Airine Palsyte ei startinud, kodune konkurent Grete Udras pole taastunud raskest Lõuna-Aafrika Vabariigi laagrist ning otsustas samuti mitte võistelda.

Teise koha sai täna 1.75 esimesel katsel ületanud Teele Palumaa ning kolmas oli samast kõrgusest teisel üritusel üle saanud lätlanna Madara Onuzane.

Meeste kõrgushüppes sai esikoha ka avaetapil võidutsenud Karl Lumi. Kui kaks nädalat tagasi oli võidutulemuseks 2.20, siis seekord ületas ta 2.14.

Naiste kolmikhüppes läks Veera Baranova hüpe mõõtmisele vaid korra, 12.76 ei andnud enamat neljandast kohast. Võitis ukrainlanna Hanna Knjaževa 13.80ga. Meeste seas sai 16.13ga esikoha leedulane Manta Dilys, Igor Sjunin piirdus 16.09ga, mis andis talle teise koha.

Naiste 400 m jooksus võimutsesid väliskülalised, võitis ajaga 51,92 jamaicalanna Patricia Hall, kes tõuseb nüüd maailma hooaja edetabelis viiendaks. Parima eestlannana sai Dane Must 56,11ga 8. koha.

Meeste 400 m jooksus püstitas Rasmus Mägi isikliku rekordi 47,38, mis on ühtlasi ka Eesti noorsoo rekord ning sai sellega kindla esikoha.

Meeste kaugushüppes sai 7.87ga esikoha lätlane Elvijs Misans, Tõnis Sahk oli 7.53ga kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles