BLOGI JA GALERII ⟩ Imeline: finaali võitnud Kalev/Cramo pääses Meistrite liigasse! (5)

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy

Eesti parim korvpalliklubi BC Kalev/Cramo jõudis Meistrite liiga alagrupiturniirile, alistades Tallinna kvalifikatsiooniturniiri finaalis 86:81 Utena Juventuse (Leedu). Kuidas mäng lahti rullis, vaata juba meie põhjalikust otseblogist.

Enne mängu:

Valitsev Eesti meister on järjepanu alistanud Portugali meistri Lissaboni Sportingu ja väga heal tasemel Montenegro tiimi Bari Mornari. Esimene alistus 86:69, teine 104:89.

Juventus oli poolfinaalis Bambergi (Saksamaa) vastu kolmandal veerandajal 20-punktilises kaotusseisus, ent võitis lõpuks 83:79. Olgu öeldud, et Kalev/Cramo vastu ei saa kaasa teha Leedu klubi koroonasse haigestunud kapten Vytautas Šulskis.

Kalevi peatreener Roberts Štelmahers märkis, et Juventus ei mängi kaitses nõnda agressiivselt kui Mornar, aga nad kompenseerivad seda mujalt. Suurim erinevus eelneva kahe vastasega tuleb korvi alt, sest Juventuse eesliini mehitavad klassikalised, karused tsentrid Mindaugas Kupšas (endine Kalevi mees) ja Rokas Gustys.

Rauno Nurger ja Kamari Murphy jäävad neile gabariitidelt alla, aga... «Meil on eelis kiiruses. Peame teisi oma tugevusi kasutama,» sõnas Štelmahers.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles