Kas Sordo jätkab Tänaku tiimikaaslasena? Hispaanlane andis selles küsimuses olulise vihje

Postimees Sport
Copy
Dani Sordo (vasakul) ja Ott Tänak.
Dani Sordo (vasakul) ja Ott Tänak. Foto: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport / Vincent Thuillier

Karjääri jooksul kolm MM-rallit võitnud Dani Sordo andis vihje, kas ja millises meeskonnas näeb teda sõitmas järgmisel aastal. Kuigi allkirjad pole veel paberil, siis aina kindlamalt tundub, et kogenud Sordo jätkab Hyundai meeskonnas Ott Tänaku tiimikaaslasena.

38-aastane Sordo on ralli MM-sarja üks kõige staažikamaid sõitjaid, kes tegi oma debüüdi juba 2003. aastal ning on sõitnud Citröeni, Mini, Fordi ja Hyundai meeskondades. Alates 2014. aastast on ta kuulunud viimase ridadesse, 2018. aastast saadik on ta täishooaja asemel võistelnud valitud MM-etappidel.

Järgmise aasta plaanide osas on aga seni valitsenud teadmatus. Sordo kinnitas nüüd, et läbirääkimised Hyundaiga on käimas ja ta loodab peagi jõuda kokkuleppeni. «Kindel pole veel midagi, aga tahaksin sõitmist jätkata. Praegu keskendun eesootavatele rallidele. Tulevikuplaan on siiski jätkata samadel aluselt ehk vaid osadel rallidel sõitmist, mitte tervet hooaega,» ütles Sordo intervjuus Autosportile.

Kui hispaanlaselt küsiti, kas tema otsus 2022. aasta osas peaks kedagi üllatama, vastas ta: «ma ei usu.» Tänavu on Sordo Hyundai kolmandat autot jaganud Craig Breeniga, aga viimast seostatakse aina enam M-Spordiga. Iirlane soovib sõita tervet hooaega, kuid Hyundail pole talle võimalust seda pakkuda.

Nii tundubki aina enam, et Lõuna-Korea meeskonna sõitjateks on järgmisel hooajal Ott Tänak, Thierry Neuville ning kolmandat autot jagaksid Sordo ja nooruke Oliver Solberg. 19-aastane Solberg teeb järgmise MM-stardi WRC-autoga veel sel aastal, kui osaleb Hispaania rallil. Lõppenud nädalal osales Solberg koos Neuvillega Hyundai 2022. aasta Rally1 auto testimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles