VIDEO ⟩ Uisud varna visanud Saskia Alusalu: ehk on tore proovida midagi muud, mis on füüsiliselt natuke lihtsam

Postimees Sport
Copy

Liikumine annab energiasüsti! Selle tõestamiseks proovivad 23. septembrist 30. septembrini toimuva Spordinädala patroonid erinevaid liikumisviise. Hiljuti tippspordiga hüvasti jätnud endine kiiruisutaja ja Pyeongchangi taliolümpia neljas naine Saskia Alusalu tegi tutvust golfiga.

«Ausalt öeldes oli golfi proovimine esimene spontaanne idee, aga järele mõeldes olen võib-olla oma elus nii palju pingutanud ja ennast tühjaks sõitnud, et ehk on tore proovida midagi muud, mis on füüsiliselt natuke lihtsam,» ütles Alusalu, vahendab Eesti Olümpiakomitee (EOK) pressiteade.

Golfiproff Mark Suursalu käe all õppis Alusalu golfi põhitõdesid ning pani end proovile 286 meetri pikkusel rajal. «Päris tore oli! Iga uus algus pole lihtne, aga kuni see on huvitav ja arendav, on äge,» rõõmustas Alusalu.

Spordinädala patrooniks otsustas 2018. aastal Eesti aasta naissportlase tiitli pälvinud Alusalu seetõttu, et soovib kõiki inimesi liikuma innustada. «Liikumine peaks olema iga inimese elu osa. See ei tähenda just seda, et peaksid võistlema minema, vaid seda, et endal oleks oma kehas hea olla. Liikumine ei pea olema raske, võiks kas või poodi jalgsi toidu järele minna,» hindas Alusalu.

Spordinäda 2021 patroonid, liikuma innustajad ja eeskujud on alpinist Krisli Melesk, EOK sportlaskomisjoni liige Saskia Alusalu, teleajakirjanikud Hannes Hermaküla, Keili Sükijainen, Reet Linna, muusikud Artjom Savitski ja Inger ning TalTechi rektor Tiit Land.

Spordinädala avaüritusena toimub juba homme, 23. septembril heategevuslik Teatejooks, mis toimub 28 paigas üle Eesti. 29. septembril kell 18 antakse Kadrioru pargis start Spordinädala jooksule, kus osalejad saavad läbida maalilist 5 km rada nii joostes, kõndides kui kepikõndi tehes. Lisaks on igal Eestimaa inimesel võimalus terve septembrikuu võimalus osa võtta Spordinädala väljakutsest, kus eesmärgi täitnute vahel loosime välja jooksujalatseid ning eksklusiivset olümpiavarustust. Väljakutsele saab registreerida SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles