Hea mängupilt üllatas ka Rikbergi: võideldi tiimina, mitte ei näidatud teineteise suunas näpuga

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg.
Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg. Foto: Ragnar Peets

Tartu Bigbank tegi oma hooajale ilusa avalöögi, kui alistas võrkpalli Meistrite liiga eel-eelringis Šveitsi tippklubi Amriswili Lindaren Volley 3:0 (25:20, 25:22, 25:20). Peatreener Alar Rikberg jäi oma hoolealuste etteastega rahule ning tõdes, et kui nädala pärast suudetakse samasugust mängu näidata, võib siit paarist edasi lipsata küll. 

«Ma loodan, et mängime seal samamoodi nagu tänagi suure osa kohtumisest,» sõnas juhendaja, ent lisas, et tema arvates neljakordne Šveitsi meister alahindas neid. «Kehakeelt ja käitumist hinnates selline mulje igatahes jäi ning sellega said nad kõrvetada. Ent on selge, et pärast 0:3 kaotust on nende häälestatus kordusmänguks teistsugune. Juurde on neil panna igal positsioonil.»

Bigbankil seevastu õnnestusid asjad suhteliselt hästi. Kui tõrvatilka otsida, siis leiab selle kõige hõlpsamalt teisest geimist, kus kättevõideldud 19:12 eduseis sulas kui kevadine lumi kärmelt 23:20 peale. «Me juhtisime seal korralikult, kuid jätsime mõningaid lihtsaid asju kasutamata. Ehk tegelikult võinuks edu olla isegi üheksa-kümme punkti. Kordusmängus selliseid asju lubada ei saa, sest sellisel juhul võivad numbrid olla mängu lõpuks teistsugused,» lausus loots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles