VIDEO ⟩ Liikumine annab energiasüsti: kas Artjom Savitski saab BMX-rattal tagurpidi saltoga hakkama?

Postimees Sport
Copy

Liikumine annab energiasüsti! Selle tõestamiseks proovivad 23. septembrist 30. septembrini toimuva Spordinädala patroonid erinevaid liikumisviise. Muusik ja tiktokker Artjom Savitski üritas taaselustada vana ekstreemspordihuvi ning hüppas BMX-ratta peale.

«Olen natuke esktreemspordiga tuttav, sest olen varem rulatanud. Samas pole ma kunagi BMXiga sõitnud, seega mõtlesin, et võiks tulla juurte juurde tagasi ja proovida. Natuke hirmus on küll,» tunnistas Savitski jõuproovi eel.

BMX-sõitja Kristen Põderi juhendamisel sai Savitski esmalt rattaga sinasõbraks ning asus seejärel õppima tagurpidi salto tegemist. Põderi kinnitusel oli kõik turvaline – Spot of Tallinnas on spetsiaalne svammibassein, kus käivad trikke õppimas väikesed lapsed täisproffideni välja.

Savitskil õnnestus tagurpidi saltost pool. «Trikid trikkideks, aga tuleb tõdeda, et see pole üldse nii lihtne kui kõrvalt vaadata. Kristen andis mulle ka ühe filosoofilise mõtte – hirm on ainult mõte. Selle mõttetera järgi on hea elada ning asju teha,» ütles Savitski.

Eesti ühe parima BMX ratturi sõnul oli Artjom väga tubli. «Alguses oli ta ratta peal ebalev, aga sai väga kiiresti esimesed sammud tehtud ning tagurpidi saltost pool täiesti tehtud. Tubli poiss!» kiitis Põder.

Spordinädal 2021 patroonid, liikuma innustajad ja eeskujud on alpinist Krisli Melesk, EOK sportlaskomisjoni liige Saskia Alusalu, teleajakirjanikud Hannes Hermaküla, Keili Sükijainen, Reet Linna, muusikud Artjom Savitski ja Inger ning TalTechi rektor Tiit Land.

Spordinädalal on registreeritud ligi 1100 üritust, oma sündmust saab lisada aadressil www.spordinadal.ee. 29. septembril kell 18 antakse Kadrioru pargis start Spordinädala jooksule, kus osalejad saavad läbida maalilist 5 km rada nii joostes, kõndides kui kepikõndi tehes.

Lisaks on igal Eestimaa inimesel võimalus terve septembrikuu võimalus osa võtta Spordinädala väljakutsest, kus eesmärgi täitnute vahel loosime välja jooksujalatseid ning eksklusiivset olümpiavarustust. Väljakutsele saab registreerida siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles