Maardu Linnameeskonna osas algatati uurimine seoses võimaliku kokkuleppemänguga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Maardu Linnameeskonna mängijad kohtumises Tartu Welcoga. Pilt on illustreeriv.
Maardu Linnameeskonna mängijad kohtumises Tartu Welcoga. Pilt on illustreeriv. Foto: Facebook @MaarduLM

Eesti jalgpallliit (EJL) saatis reede õhtul välja pressiteate, mille andis teada, et algatas distsiplinaarasja Maardu Linnameeskonna suhtes seoses võimaliku mängutulemuse manipuleerimisega 

Alaliit uurib Maardu Linnameeskonna tegevust eile, 23. septembril toimunud Esiliiga kohtumises Tallinna Kalevi vastu. 

Pealinnaklubi võitis tolle kohtumise 4:2. Kalevi poolt tegid skoori ekskoondislane Ats Purje (66., 79. ja 87. minut) ning Kaspar Laur (34.), Maardu tabamuste eest hoolitsesid Vadim Aksjonov (75.) ja Roman Sobtšenko (90+2.). 

Maardu Linnameeskond hoiab Esiliigas 54 punktiga esimest kohta. Ühe vähem peetud mängu juures jääb Kalev neist maha kõigest punktiga. 

Esiliiga.
Esiliiga. Foto: EJL

Distsiplinaarasja algatamisest teavitas EJL Maardut nii suuliselt kui ka kirjalikult.

EJL tuletab meelde, et kõigil mängijatel, treeneritel ja ametiisikutel on kohustus hoiduda igasugusest käitumisest, mis kahjustab või võib kahjustada võistluste aususe põhimõtet. Samuti on kõigil asjaosalistel kohustus teha EJLiga täielikku koostööd, et võidelda selliste tegude vastu ning teavitada EJLi vabatahtlikult ja viivitamatult mistahes informatsioonist seoses mängutulemuse mõjutamisega. EJLi distsiplinaarjuhtumite e-posti aadress on fp@jalgpall.ee.

EJL on varasemalt korraldanud iseseisvalt ning koostöös politsei, prokuratuuri, UEFA, FIFA, teiste riikide jalgpalliliitude ja Sportradariga suuremahulisi kihlveopettuste uurimisi, mille tulemusel on määratud mitmeid pikaajalisi ülemaailmseid jalgpallis tegutsemise keelde. EJLis tegutseb kihvleopettuste uurimise erikomisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles