Soome ralli tõotab kujuneda erakordselt põnevaks. Latvala: naaseme 1990ndatesse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Dppi/Nikos Katikis

Järgmisel nädalal siirdub autoralli MM-karussell Soome, kus viimasel kolmel korral on triumfeerinud Toyota mehed. Mõistagi kannab Jari-Matti Latvala juhitav tiim favoriidikoormat ka sel aastal, kuid tiimipealiku sõnul ei saa tänavust rallit eelmistega võrrelda.  

Põhjuseid selleks on tema sõnul mitmeid ning need kõik tulenevad sellest, et võidu ei kihutata mitte südasuvel, nagu tavaliselt, vaid sügisel. 

«Seda rallit pole kunagi oktoobris peetud. See tähendab, et me võime juba praegu eeldada, et pidamine on katsetel tänavu kehvem, kui oleme harjunud. Samamoodi võib rolli mängida ilm: kui see on halb, siis on teed väga-väga libedad,» lausus ise kolmel korral Jyväskylä teedel võidutsenud Latvala.

Lisaks hakkab tema sõnul rolli mängima pimedus. «Soomes pole katseid pimedas sõidetud 1990ndatest saati,» kostis Latvala lisades, et loodab vaatamata ette loetletud nüanssidele koduradadelt ikkagi triumfi. 

«Meie auto on arendatud Soome teid silmas pidades ning me teame, et me peaksime siin igal juhul tugevad olema, kuid me ei saa midagi iseenesest mõistetavaks pidada, eriti sellises hooaja faasis. Noore Kalle [Rovanperä] jaoks on samuti koduralli, mis võiks talle motivatsiooni juurde anda, kuid teame, et kõik meie sõitjad on võimelised siin kõrgete kohtade pärast võitlema,» lausus Latvala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles