Tiimijuhi seksistlik kommentaar vallandas rattamaailmas pahameeletormi (2)

Postimees Sport
Copy
Patrick Lefevere.
Patrick Lefevere. Foto: Dirk Waem

Täna jagatakse Belgias Flandrias toimuvatel maanteeratturite maailmameistrivõistlustel medaleid naiste arvestuses. Pidupäeva vaimustusele vajutas seksistliku kommentaariga tõsise pitseri aga Deceuninck – Quick-Stepi võistkonna pealik Patrick Lefevere.

Nimelt uuriti 66-aastaselt härralt, millal kavatsevad nad Quick-Stepis avada naiste võistkonna. Lefevere kostis selle peale aga: «Kogu austusest, ega me pole mingi sotsiaalhoolekande asutus. Millal me paneme aluse naiskonnale? Siis kui Belgias on piisavalt palju tasemel sõitjaid.»

Mõistagi põhjustas säärane väljaütlemine rattaringkondades palju pahameelt. «Mul on hea meel, et ta ei huvita naiste jalgrattasõidust. Meie pole ka temast huvitatud,» põrutas britist maailmameister Lizzie Deignan.

Üks rattafänn tõi sotsiaalmeedias lisaks välja, et isegi Araabia Ühendemiraatide poolt rahastatav Team UAE on koostamas plaane, et oma naiskonnaga välja tulla. «Kui dinosaurus pead sa olema, et isegi nemad sinust võrdõiguslikkuse küsimuses ette jõuavad?» küsis ta.  

***

Eliitnaiste grupisõidus krooniti maailmameistriks 23-aastane itaallanna Elisa Balsamo.

157,7-kilomeetrisel grupisõidul jäi viimaseks ringiks ette väike grupp, kus domineeris Hollandi koondis. Paistis, et ka tänavu ei saa neile keegi vastu, kuid itaallannad arvasid teisiti.

Samal ajal, kui kilomeeter enne finišit Hollandi naiste rong logises, liikusid itaallannad kindlalt grupi ette ja võtsid tempo tegemise enda peale. Seejärel pani Elisa Longo-Borghini gaasi põhja ning tema taga suutsid ära istuda vaid naiskonnakaaslane Balsamo ja Marianne Vos. Kui Balsamo sprinti alustas, siis ei olnud Vosil enam palju vastu panna ning nii läkski maailmameistritiitel Itaaliasse. Kolmanda koha teenis poolatar Katarzyna Niewiadoma.

Elisa Balsamo krooniti eliitnaiste grupisõidus maailmameistriks.
Elisa Balsamo krooniti eliitnaiste grupisõidus maailmameistriks. Foto: Rahvusvaheline Jalgratturite Liit

Esikümnesse mahtusid veel ungarlanna Kata Blanka Vas, kuubalanna Arlenis Sierra, kanadalanna Alison Jackson, hollandlanna Demi Vollering, taanlanna Cecilie Uttrup Ludwig, sakslanna Lisa Brennauer ja ameeriklanna Coryn Rivera.

Ainsa eestlannana startinud valitsev Eesti grupisõidu meister Aidi Gerde Tuisk MM-debüüdil tulemust kirja ei saanud.

Pühapäeval lõppevad maailmameistrivõistlused meeste grupisõiduga. Eesti koondist esindavad Martin Laas, Karl Patrick Lauk, Oskar Nisu ja Norman Vahtra.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles