Fury kommenteeris Joshua kaotust: olen jätkuvalt maailma parim raskekaallane

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Tyson Fury.
Tyson Fury. Foto: STEVE MARCUS/Reuters/Scanpix

Poksi raskekaalu tiitlimatšis kaotas Antony Joshua üllatuslikult Oleksandr Ussõkile. See tulemus tähendab, et fännidel jääb ilmselt nägemata sajandi matš Joshua ja Tyson Fury vahel, kus selgunuks raskekaalu absoluutne tšempion.

Inglismaal Tottenham jalgpalliklubi staadionil 65 000 pealtvaataja ees peetud matš kestis 12 raundi. Kõik kolm kohtunikku andsid võidu Ussõkile – 117:112, 116:112, 115:113.

Tegelikult pidanuks Joshuaga poksima WBC tšempion Tyson Furyga, kuid poksiorganisatsioonide juhtfiguurid käskisid Furyl hoopis Deontay Wilderile vastu astuda. See oli vesi omakorda WBO veskile – profipoksi eripärast ning sealsest mammona järele ihalevast neljast katuseorganisatsioonist (IBF, WBA, WBC ja WBO) on Postimees varem kirjutanud –, kes viskas vabaks jäänud Joshuale ette oma tiitlinõudleja, Krimmi poolsaarel asuvast Simferopolist tuule tiibadesse saanud Ussõki.

Ukrainlase võit tõmbas vähemalt praegu vee peale Joshua ja Fury matšile, mille väärtus olnuks hinnanguliselt 200 miljonit eurot. «Olen jätkuvalt maailma parim raskekaallane,» kommenteeris Fury kaasmaalase kaotust sotsiaalmeedias.

Tegelikult elas Fury, kes kohtub oktoobris kolmandat korda Wilderiga, pöialt just Joshuale. See on igati mõistetav, sest nagu ennist mainisime, tähendanuks nende omavaheline matš suurt palgapäeva. Fury ütles selle enne matši ka avalikult välja. «Kas tahan, et Joshua võidaks? Kindlasti. Ussõki alistamine ei tooks nii palju raha, kui matš Joshuaga, mida kõik näha tahavad,» sõnas ta.

Joshuat ootab nüüd ees kordusmatš Ussõkiga, kuid ta tahab jätkuvalt poksida ka Furyga. «Teekond absoluutse tšempionini on tore, aga olen valmis Tyson Furyga võitlema ka ilma meistrivöödeta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles