Anett Kontaveit tõusis maailma edetabelis seitsme koha võrra

Toimetas Ville Arike
Copy
Anett Kontaveit mängimas Ostrava turniiri finaalis Maria Sakkari vastu.
Anett Kontaveit mängimas Ostrava turniiri finaalis Maria Sakkari vastu. Foto: David W Cerny/Reuters/Scanpix

Värskelt avaldatud tennise maailma edetabelis leiab eelmisel nädalal Ostrava turniiri võitnud Anett Kontaveidi 23. ning USAs Fort Worthi turniiri samuti kaotuseta läbinud Kaia Kanepi 66. kohalt.

Kontaveit oli ka aasta alguses asunud kolmanda kümne esimeses pooles, kuid alates aprillist langes veidi allapoole ning oli maikuus paaril nädalal ka 31. kohal. Pärast seda olid ta kohad stabiilselt kolmanda kümne teises pooles. Nädal tagasi langes ta 30ndaks, kuid Ostrava turniiri esikoht tõi korralikult lisapunkte ja tõusu seitsme koha võrra.

Kontaveidil on nüüd 2551 punkti ning edu korral lähinädalatel USAs peetavatel turniiridel on jätkuv tõus täiesti võimalik, sest vahed on küllalt väikesed. Need muutuvad suureks alles päris tipus, sest esireket Ashleigh Bartyl (Austraalia) on 9726, teist kohta hoidval Arina Sabalenkal (Valgevene) 7005 ja kolmandana jätkaval Karolina Pliškoval (Tšehhi) 5265 punkti. Ostrava turniiri poolfinaalis Maria Sakkarile (Kreeka) kaotanud poolatar Iga Swiatek tõusis 4756 punktiga neljandaks.

Kontaveidi eilne finaalivastane Sakkari kerkis kümnendaks, temal on punkte 3995. 20. koha piir on praegu 2777 punkti, sel positsioonil asub Bianca Andreescu (Kanada).

ITF-kategooria turniiri esikoht tõstis 1050 punktiga Kanepit kahe pügala võrra. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles