Heiko Rannula: esimesed 30 minutit olid kohutavad, aga siis saime krambi maha

Ville Arike
, reporter
Copy
Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula.
Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula. Foto: Tairo Lutter

Pärnu Sadama korvpallimeeskond alustas kodust FIBA Europe Cupi kvalifikatsiooniturniiri 72:67 võiduga Viini GGMT üle. Peatreener Heiko Rannula sõnul saadi 26:10 võidetud viimasel veerandajal lõpuks kramp maha.

Kui esimene poolaeg möödus äärmiselt tasavägises heitluses, siis kolmandal veerandajal hakkas Viin eest libisema ja juhtis viimaseks väikeseks vaheajaks 57:46. Pärnakad aga ei lasknud mängu käest, end lõpuks leidnud mängujuht Kasey Hill tegi üksi 10:0 spurdi ning saadud initsiatiivi enam ei loovutatud.

«Esimesed 30 minutit olid kohutavad. Põhimängujuht jäi passiivseks ja oli ebakindel, sellest kõik algas,» ohkas Pärnu peatreener Heiko Rannula. «Lõpuks saime krambi maha, leidsime rünnakul positiivsed asjad, mis toimisid ning üle ega ümber ei saa ka publiku väga suurest toest.

Praegu on alles septembri lõpp, on hooaja algus, asjad ei jookse veel nii, nagu tahaks. Koduväljak, võib-olla mõtlesime ka natuke üle. Kolmanda veerandaja mõõn oli valus, aga Kasey tõi meid mängu tagasi. Ta võttis mängu enda peale ja asjad õnnestusid. Ta ei pea viskama igas mängus 20 punkti, aga mängujuhid, tema ja Siim-Markus Post peavad mängu käima tõmbama ning olukordi looma,» seletas Rannula.

Pärnu juhendaja hinnangul ei üllatanud vastane millegagi peale selle, et esimesel poolajal tabasid kolmeseid kaks meest, kes tavaliselt head viskajad pole.

Juba vähem kui 24 tunni pärast tuleb pidada järgmine mäng, vastaseks kevadel sama sarja võitnus Ness Ziona Ironi Iisraelist. Rannula sõnul oli täna vaja minna kindla peale, kuid pingil on mehi veel (täna kasutas ta kaheksat mängijat) ning ta ei usu, et väsimusefaktor hakkaks rolli mängima. «Hooaeg on alles alguses ja selline publik, nagu siin on, lisab energiat,» lausus Pärnu loots.

Pärnu Sadam ja Ness Ziona Ironi kohtuvad kolmapäeval kell 20. Enne seda, kell 17 lähevad vastamisi Nicosia Keravnos ja Porto. Võitjad pääsevad reedesesse finaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles