Läbi aegade üheks parimaks peetav poksija lõpetas karjääri

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Manny Pacquiao.
Manny Pacquiao. Foto: John Locher/AP

42-aastane poksija Manny Pacquiao tegi tippspordiga lõpparve ning keskendub nüüd poliitilisele karjäärile. Tema eesmärk on võita 2022. aasta Filipiinide presidendivalimised.

Erinevates kaaluklassides maailmameistriks kroonitud Pacquiao on juba praegu oma koduriigis senaator, kuid tema ambitsioon on saada järgmisel aastal riigipeaks.

Oma viimase matši pidas Pacquiao eelmisel kuul Las Vegases, kui kaotas Kuuba poksijale Yordenis Ugasele. «Minu jaoks on viimane kell helisenud. Poksimisega on kõik,» teatas Pacquiao.

Sportlase sõnul on karjääri lõpetamine tema elu raskeim otsus, sest just poks andis talle võimaluse pääseda vaesusest ning muuta paljude teiste elu. Sotsiaalmeediasse tehtud postituses tänas Pacquiao fänne, kes on teda karjääri jooksul toetanud. Erilise tänuavalduse sai tema pikaaegne treener Freddie Roach.

Pacquiaod peetakse läbi aegade üheks parimaks poksijaks, kes on võitnud 12 tiitlit kaheksas erinevas kaaluklassis. 2019. aastal sai temast 40 aasta vanuselt vanim kergkeskkaalu maailmameister.

Pacquiao võitis karjääri jooksul 62, kaotas kaheksa ja viigistas kaks matši.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles