MEISTRITE LIIGA Pidurdamatu Cristiano Ronaldo, Barcelona totaalne häving, Juventus nahutas Chelseat

Postimees Sport
Copy
Cristiano Ronaldo tähistab võiduväravat.
Cristiano Ronaldo tähistab võiduväravat. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas peeti kolmapäeval taas kaheksa kohtumist. Manchester Unitedi ründajast Cristiano Ronaldost sai Meisrite liigas enim väljakul käinud mängija ning ta lõi oma 178. kohtumises ka võiduvärava. Õhtu kujunes kõikides mängudes emotsioonaalseks, jagati ohtralt hoiatuskaarte, lisaks kolm punast. Postimees tegi kõikidest kohtumistest lühiülevaate.

E-grupp

Müncheni Bayern - Kiievi Dinamo 5:0

E-grupi favoriidil Müncheni Bayernil ootas ees kohustuslik võit Allianz Arenal. Kiievi Dünamo vastu asutigi Robert Lewandowski penaltist juhtima 12. minutil. Veerand tundi hiljem duubeldas Thomas Müllerilt söönud saanud poolakas edunumbreid. Võitjas ei tekkinud kordagi kahtlust, teisel poolajal sai jala valgeks Serge Gnarby, hiljem ka Leroy Sane, kes mängis olulist rolli Gnarby värava ülesehitusel. Viimase naela lõi Ukraina klubile Maxim Choupo-Moting.

Benfica - Barcelona 3:0

Barcelona tuli Meistrite liiga kohtumisele pigem hea emotsiooni pealt, sest koduses sarjas võideti kolm päeva tagasi 3:0 Cadizi. Mäletatavasti saadi eurosarja avavoorus kodus Müncheni Bayernilt hävitav 0:3 kaotus.

Portugali klubi Lissaboni Benfica vastu jäädi aga juba 3. minutil kaotusseisu, kui värava lõi 22-aastane Uruguai ründaja Darwin Nunez.

Kataloonia klubi jaoks läks asi hullemaks 69. minutil, kui Rafa Silva värav viis võõrustajad 2:0 juhtima. Barcelona peatreener Ronald Koeman oli vahetult enne suuremaase kaotusseisu jäämist teinud korraga kolm vahetust, mis ei toonud aga loodetud edu.

Asjad läksid veelgi hapumaks 79. minutil, mil Nunez realiseeris penalti, mis teeniti seetõttu, et Barca kaitsjad mängisid karistusalas käega palli. Kuus minutit hiljem sai oma teise kollase kaardi nooruke kaitsja Eric Garcia, Sergio Ramose asendaja peab järgmise vooru kohtumise Kiievi Dünamoga vahele jätma.

Standings provided by SofaScore LiveScore

F-grupp

Atalanta - Young Boys 1:0

Serie A klubi Atalanta sai esimest korda oma koduareenil Gewiss Staadionil maitsta Meistrite liiga alagrupiturniiril võidurõõmu, kui Matteo Pessina väravast alistati 1:0 Šveitsi klubi Berni Young Boys.

Manchester United - Villarreal 2:1

Cristiano Ronaldost sai kohtumise avavile kõlades ainus mees, kes on Meistrite liigas väljakil käinud 178 kohtumises. Kuni kolmapäevani jagas ta enim mänge pidanud mängija tiitlit legendaarse Madridi Reali väravavahi Iker Casillasega.

Avapoolajal Old Traffordil väravaid ei löödud, küll aga teise poolaja alguses, mil võõrustaja jäi üllatuslikult kaotusseisu. 60. minutil seati jalule viik, kui trahvikasti paremast äärest saadi karistuslöök, pall mängiti otsa peale, kus ühe puutega värava lõi Alex Telles.

95. minutil tegi aga Ronaldo... Ronaldot ja lõi oma rekordilises Meistrite liiga mängus värava. Jesse Lingardiga trahvikastis seinasöötu teinud Portugali koondise kapten aitas oma koduklubi väärt võiduni. Väravat tähistades rebis Ronaldo ka särgi seljast sai teenis selle eest muidugimõista kollase hoiatuskaardi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

G-grupp

Salzburg - Lille 2:1

Koduväljakul mänginud Salzburg suutis kohtumist kahe väravaga juhtima minna tänu penaltitele. Esimene neist anti küll pärast pikka VARi kontrolli, kuid teine olukord teise poolaja alguses oli selge käega mäng karistuslöögi tõrjumisel. Salzburgil oli muide Meistrite liiga avavoorumängus Sevillaga kasutada koguni kolm penaltit, millest realiseeriti üks.

62. minutil lõi aga Lille ühe värava tagasi ning 36-aastasest Burak Yilmazist sai vanim türklane, kes on Meistrite liigas võrku sahistanud.

Wolfsburg - Sevilla 1:1

G-grupp kujuneb päris põnevaks, eriti pärast seda, kui Wolfsburg ja Sevilla mängisid 1:1 viiki. Saksamaa klubi läks küll Šveitis poolkaitsja Renato Steffeni väravast juhtima, kuid 86. minutil jäi Wolfsburg väljakule kümnekesi, kui teise kollase kaardi sai trahvikastis vea tegemise eest Joshua Guilavogui. Vähemusse jäädi Meistrite liigas juba teist mängu järjest, kuid nüüd realiseeris penalti Sevilla poolkaitsja Ivan Rakitic ja kindlustas Hispaania klubile viigipunkti. Kokku jagati mängus kümme hoiatuskaarti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

H-grupp

Peterburi Zeniit - Malmö 4:0

Venemaa meister Zeniit purustas Peterburis Rootsi klubi Malmö 4:0. Avapoolajal löödi vaid üks värav, aga kohe teise alguses mindi juhtima 2:0 ning kui Malmö jäi Anel Ahmedhodzici punase kaardi järel vähemusse, oligi mäng tehtud. Zeniit lõi seevastu aga veel kaks väravat ja vormistas suureskoorilise võidu.

Juventus - Chelsea 1:0

Õhtu ühes kõige oodatumas kohtumises ei murtud avapoolaja väravalukku lahti, kuid seda efektsem oli avavärav 46. minutil. Väljakuperemehed ei kulutanud hetkegi, 10. sekundil andis Federico Bernadeschi mõõdetud söödu Federico Chiesale, kes hoolimata kaitse survest palli Edouard Mendy selja taha lõi. Mängu viimasel veerandtunnil tekkisid Romelu Lukakul kaks head võimalust skoori teha, kuid ta ei saanud ülesandega hakkama. Vahest mängu parim võimaluse tekkis viiendal üleminutil, kui nurgalöögist tulnud palli lõi üle lati Kai Havertz. Grupi esikohta hoiab täiseduga jätkuvalt Juventus.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles