NBA plaanib vaktsineerimata mängijate vastu sanktsioone, LeBron James muutis viimasel hetkel meelt

Postimees Sport
Copy
LeBron James (palliga).
LeBron James (palliga). Foto: Robert Hanashiro/USA Today Sports/Scanpix

Korvpalliliiga NBA alustab mõne nädala pärast põhihooaja mängudega. Los Angeles Lakersi staarmängija LeBron James teatas hiljuti, et on otsustanud ennast koroonaviiruse vastu vaktsineerida. 36-aastane korvpallur oli varem olnud kaitsepookimise osas skeptiline. Lisaks on selgunud, et NBA plaanib vaktsineerimata mängijate osas kasutada karmimaid meetmeid, näiteks tuleb neil hakata iga päev teste tegema, lisaks tuleb einestada vaktsineeritud palluritest eraldi.

James tegi viimasel hetkel suunamuutuse ning on nüüd koroonaviiruse vastu vaktsineeritud. «Tegin taustauuringut ja sain aru, et see pole parim mitte ainult mulle, vaid ka minu perele ja sõpradele. Just sellepärast ma otsustasingi ennast vaktsineerida,» ütles tähtmängija teisipäevasel pressikonverentsil.

Küll aga teatas ta kindlalt, et ei hakka vaktsineerimist propageerima. «Ma ei räägi teiste inimeste eest ja ei ütle neile, mida nad peaksid tegema. Räägin vaid iseenda eest.»

Juba järgmisel nädalal algavad hooajaeelsed kohtumised ning koroonateemalised debatid koguvad NBA ümber vaid hoogu. Näiteks on vastu võetud otsus, et treenerid ja kogu muu klubide ja mängupaikadega seondub personal peab olema vaktsineeritud, kaasaarvatud kohtunikud. Sellist karmi reeglit ei rakendata aga mängijatele.

NBA küll proovis veenda, et kõik mängijad vaktsineeriksid, kuid tulutult. Liigale teadaolevalt on praegu vaktsineeritud 90 protsenti mängijatest.

ESPN andmetel plaanib NBA aga vaktsineerimata mängijate osas sanktsioone karmistada. Näiteks tuleb neil hakata teste andma iga päev. Lisaks ei lubata neil einestada samas ruumis vaktsineeritud mängijatega, ka riietusruumis tuleb kaitsepoogitud tiimikaaslasest hoiduda piisavasse kaugusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles