Hiina hokimeeskond võib kummalisel põhjusel koduselt olümpialt eemale jääda

Postimees Sport
Copy
Jäähoki Pyeongchangi olümpiamängudel. Foto on illustratiivne.
Jäähoki Pyeongchangi olümpiamängudel. Foto on illustratiivne. Foto: Jung Yeon-je/AFP/Scanppix

Maailma jäähokiföderatsioon (IIHF) kaalub võimalust jätta Hiina koondis eemale järgmisel aastal toimuvast Pekingi olümpiamängudest. Põhjuseks võõrustajariigi koondise kehv tase ja oht, et nad võivad saada piinlikult suuri kaotusi.

Veebruaris algava hokiturniiri ümber on lahvatanud teravad arutelud, sest Hiina jäähokikoondis asub maailma edetabelis alles 32. kohal ja ei suuda tipptiimidele pakkuda väärilist konkurentsi. Turniirilt võtab osa 12 meeskonda, Hiina on loositud A-gruppi, kuhu kuuluvad veel USA, Kanada ja Saksamaa.

Spetsialistid on pakkunud, et kui Hiinal tuleks suurte hokiriikidega rinda pista, võib olümpiaturniiril näha ajalooliselt suurt kaotusmängu. Senine antirekord pärineb 1924. aasta Chamonixi mängudelt, kui Šveits kaotas Kanadale 0:33.

IIHFi president Luc Tardif ütles, et võõrustaja eemalejäämine turniirilt tundub väga tõenäoline. «Selline küsimus on õhus. Näha, kuidas üks meeskond kaotab 0:15, ei ole kellelegi hea, ei Hiinale ega jäähokile,» ütles värske alaliidu juht.

Lõplik otsus peaks saabuma oktoobri lõpus. Hiina koha saaks ilmselt endale Norra, mis on maailma 11. hokiriik. Eesti on maailma edetabelis 26. kohal ehk edestab kindlalt ka Hiinat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles