Latvala: oleks põnev näha, mida Sébastien Loeb suudab Fordiga korda saata

Karl Mihkel Eller
Copy
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport

Rallilegendi Sébastien Loebi MM-sarja tagasituleku üle on spekuleeritud mõnda aega, kuid midagi kindlat pole viimasel ajal kuulda olnud. Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala arvas aga Soome ralli eel toimunud pressiüritusel, et temale pakuks küll naudingut, kui vanameister taas WRC-sarjas sõidaks. Kõige tõenäolisem tundub, et Loeb võiks võistlustulle naasta M-Spordi Ford Puma Rally1 auto roolis.

«Teda oleks põnev mõnel MM-etapil startimas näha ja vaadata, mida ta suudab Fordiga korda saata,» ei varjanud Latvala oma elevust, et tema tahaks Loebi uuesti tippkonkurentsis sõitmas näha.

«Sébastienil on annet, ta on väga kogenud, aga me keegi ei lähe nooremaks. Oleksin üllatunud, kui ta sõidaks kaasa täispika hooaja, seda ma ei eeldagi,» arvas ta siiski, et Loeb naaseks rooli vaid mõnedel MM-etappidel.

Aprillis teatas Loeb, et tema uks on kõikidele pakkumistele avatud. «Võib-olla kui keegi mulle helistaks, näiteks Malcolm Wilson (M-Spordi omanik – toim.) ja kutsuks mind mõnda rallit sõitma, siis miks mitte?» viskas Loeb aprillis DirtFishile antud intervjuus õhku ühe variantidest.

Augustis levis kinnitamata info, et Loeb ja Fordi toel MM-sarjas sõitev M-Sport peavad läbirääkimisi, et prantslane osaleks järgmisel aastal mõnel rallil nende tiimis. «Me räägime, see on praegu kõik, mis minult välja pigistate,» jäi M-Spordi omanik Malcolm Wilson vaoshoituks, kirjutas DirtFish.

Aastatel 2003–2012 tuli Loeb Citröeniga üheksakordseks maailmameistriks ning kuni 2020. aastani kestnud karjääri jooksul võitis ta 79 MM-rallit. Kuigi ta on WRC-sarjast pausi võtnud jätkab ta teiste tegevustega mootorispordis ning pole välistatud, et 47-aastane prantslane võib teha osakoormusega tagasituleku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles