Rait Ratasepp startis kaks kuud kestvale triatlonile

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Rait Ratasepp.
Rait Ratasepp. Foto: Jakob Meier

Täna sai Kanaari saarel Fuerteventura alguse ultratriatleet Rait Ratasepa iseendale korraldatud 60 päeva kestev triatlonikatsumus, kus mees läbib 60 järjestikusel päeval 60 täispikka triatlonit. 5. oktoobrist 3. detsembrini vältava katsumusega läbib Ratasepp kondimootoriga 228 km ujudes, 10 800 km rattal ning 2532 km joostes.

Fuerteventura soe, aga samas tuuliselt karm kliima, tõusumeetrite poolest rikas maastik ja rahulik liiklus on Ratasepale tuttavad juba varasematest iseendale korraldatud katsumustest – 20- ja 40-kordsed ultratriatlonid, mille finišiajad olid  2018. aastal 238:52.34 ning 2019. aastal 444:21.35.

Kui varasematel aastatel andis Ratasepp nädal aega kestnud autoreisist taastumiseks ja kuuma kliimaga kohanemiseks oma kehale aega vaid viis päeva, siis sel korral talitas ta teisiti. «Tulin Kanaaridele kolm nädalat varem kahel põhjusel. Esiteks, et jääks piisavalt aega taastumiseks ja teiseks, et saaksin enne katsumust korralikult treenida ja keha pikkadeks päevadeks ette valmistada. Seeläbi loodan, et katsumuse esimesed päevad tulevad lihtsamalt kui varem,» lausus Ratasepp.

Tema esimene ja kõige olulisem eesmärk on jõuda katsumusega finišisse. «Kuna aga alates 41. päevast olen varem läbitud distantsist kaugemale jõudnud, siis vaimu ja fookuse erksana hoidmiseks proovin esimesed 40 päeva läbida kiiremini kui 2019. aastal. Ajalistest eesmärkidest püüan ühe täispika triatloni läbimise keskmist aega alla 11 tunni, mis tähendab lõpuaega alla 660 tunni. Sarnaselt 20- ja 40-kordsele ultratriatlonile tahan katsumuse sees kõik 60 maratoni joosta alla nelja tunni. Kindlasti tuleb raskeid hetki ja päevi palju, kuid suurt heameelt valmistaks, kui enamus aega saaksin suuremate muredeta sportida.»

Rataseppa abistab nende 60 päeva jooksul enam kui 50 inimest.

Rait Ratasepp (keskel) ja tema abilised.
Rait Ratasepp (keskel) ja tema abilised. Foto: Jakob Meier
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles