Spordi lühiuudised: Bigbanki ootab ees eksootika, Gasol riputas ketsid varna

Postimees Sport
Copy
Tartu Bigbanki võrkpallurid.
Tartu Bigbanki võrkpallurid. Foto: Margus Ansu

Bigbanki ootab eksootiline vastane

Tartu Bigbanki võrkpallimeeskond jätkab täna kodusaalis Meistrite liiga hooaega ning kohtub esimeses eelringis Portugali esiklubi, seal äsja superkarika võitnud Lissaboni Benficaga. Peatreener Alar Rikbergi sõnul on tegemist väga kõva pähkliga, kuid omad šansid valitseval Eesti meistril siiski on.

«Benfica on meeskond, kellesarnast pole Eestis käinudki, ja pealtvaatajate jaoks on kahtlemata tegu väga põneva vastasega, Tartus näeb põnevat Brasiilia stiilis võrkpalli. Et neid võita, peame õnnestuma servil ja rünnakul. Eelistena peame ära kasutama kodusaali ja nende reisigraafiku. Nad jõuavad Eestisse teisipäeva hilisõhtul pärast 12-tunnist reisi. Meie eelis on värskus ja hea ettevalmistus, püüame sellega kodus mingi eelise välja mängida.»

60 päeva kestab ultratriatleet Rait Ratasepa eile alanud väljakutse, mille jooksul loodab ta läbida 60 täispikka triatlonit.

Eesti teenis veel ühe suurvõistluse korraldusõiguse

Rahvusvaheline uisuliit (ISU) andis iluuisutamise 2022. aasta nelja kontinendi meistrivõistluste korraldamise õiguse Eestile. Uisuliit teatas, et tegu on koroonaviirusest tingitud erandliku juhtumiga, kus ükski nelja kontinendi (Ameerika, Aasia, Okeaania ja Aafrika) riikidest ei olnud nii lühikese ajaga võimeline võistlust korraldama. Hiinas toimuma pidanud võistlus annulleeriti ametlikult 13. septembril. See tähendab aga, et tuleva aasta jaanuaris peetakse Eestis kaks suurvõistlust: 10–16. jaanuarini toimub Tallinnas Tondiraba jäähallis iluuisutamise EM ning 18.–23. jaanuaril nelja kontinendi meistrivõistlused. Nimest hoolimata on kaks võistlust omavahel tähtsuselt võrdväärsed, nelja kontinendi meistrivõistlustele on oodata sadakond osalejat 12–14 riigist.

Kontaveit avaringis prii, Kanepi mitte

Täna algava Indian Wellsi tenniseturniiri loos tõi Kaia Kanepile (WTA 60.) avaringi vastaseks ameeriklanna Madison Keysi (WTA 50.). Anett Kontaveit (WTA 20.) on esimeses ringis vaba. Kanepi ja Keys on omavahel kohtunud kaks korda. Viimati 2017. aasta USA lahtiste veerandfinaalis, kus ameeriklanna teenis 6:3, 6:3 võidu. Naiste esimene kohtumine oli 2015. aastal Madridis ning siis sai avaringis 6:4, 6:3 võidu Kanepi. Võidu korral kohtub Kanepi teises ringis maailma 13. reketi, venelanna Anastassija Pavljutšenkovaga. Turniiril 18. asetuse saanud Kontaveit kohtub teises ringis kas tšehhitari Marie Bouzkovaga (WTA 93.) või kvalifikatsioonist põhiturniirile murdnud mängijaga.

Ütlete mulle, et mul oli ebaõnne, aga uskuge mind, olen väga õnnelik, et pääsesin vaid murtud puusaga.

Autolt löögi saanud Pierre-Louis Loubet andis teada, et tema tänavune WRC-hooaeg on lõppenud.

Legendaarne Pau Gasol lõpetas karjääri

Üle kahe aastakümne Hispaania korvpallikoondist vedanud Pau Gasol andis teada, et riputab ketsid varna. 41-aastast keskmängijat on viimastel aastatel seganud tervisemured, kuid sellest hoolimata liitus 216 cm pikkune Gasol mullu FC Barcelonaga ja aitas neil võita Hispaania meistrivõistlused. Samas klubis alustas ta 1990ndate lõpus ka profikarjääri ning 2001. aastal valiti hispaanlane juba maailma tugevaima liiga NBA draftis Atlanta Hawksi poolt kolmandana, ent vahetati kohe Memphisesse.

Unelmate liigas jõudis ta esindada veel Chicago Bullsi, San Antonio Spursi, Milwaukee Bucksi ja Los Angeles Lakersit, kellega ta tuli ka kahekordseks NBA meistriks. Tiitleid on tal ette näidata ka Hispaania koondisega: OMilt on kirjas kaks hõbedat ja üks pronks, MMidelt üks kuld ning EMidelt kolm kulda, kaks hõbedat ja kaks pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles