Solberg kihutab järgmine hooaeg Hyundai tehasemeeskonnas

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dani Sordo ja Oliver Solberg.
Dani Sordo ja Oliver Solberg. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Samal päeval, mil saabus teade, et Craig Breen lahkub Hyundaist ja liitub M-Spordi meeskonnaga, otsustati ka Oliver Solbergi saatus. Talendikas rallimees kuulub tuleval hooajal Hyundai tehasemeeskonda ning hakkab kolmandat autot jagama Dani Sordoga.

Hyundai meeskond on juba varem kinnitanud, et nende meeskonnas jätkavad põhisõitjatena Ott Tänak ja Thierry Neuville. Endiselt oli aga lahtine, kes istub nende kolmandasse masinasse.

Nagu eelnevatel hooaegadel, jagavad ka tuleval aastal kolmandat autot kaks sõitjat. Nendeks on Hispaania vanameister Sordo ja nooruslik Solberg. See peaks meeskonna teatel moodustama hea kompoti kogemusest ja noorusest.

Sordo alustas Hyundaiga koostööd juba 2014. aastal ning just viimastel hooaegadel on hispaanlane end tõeliselt leidnud. Mäletatavasti võitis ta Sardiinias enda elu esimese MM-etapi 2019. aastal ning suutis edu järgmisel hooajal korrata. Kokku on tema arvel 13 poodiumit.

«Olen varem mitmel korral öelnud, et Hyundai on minu jaoks nagu perekond. Olen väga õnnelik, et saan siin enda karjääri jätkata. Olen väga elevil, et vaadata vastu uute autode suunas ja võtta vastu väljakutsed, mida nad meile pakuvad,» sõnas Sordo pressiteate vahendusel.

Solberg seevastu liitus Hyundaiga tänavuseks hooajaks. Äsja 20-aastaseks saanud rallimees on saanud osaleda üheksal rallil ning seda lausa koguni kolme erineva masina roolis. 

«Hyundai kolmandasse autosse istumine on unistuste täitumine. Tore, et saan Dani Sordoga jagada seda masinat. Samuti annab see mulle võimaluse õppida nii Thierry kui Otti pealt tulevikuks nii mõndagi. Ootan väga suure huviga järgmist hooaega,» sõnas Solberg.

Ka meeskonna pealik Andrea Adamo on olukorraga väga rahul. Tema on pannud kokku väga tugeva neliku, kellega saab lootusrikkalt tuleviku suunas vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles