Jõesaar sai kolmandal väliskatsel hingerahu

Ville Arike
, reporter
Copy
Janari Jõesaar (vasakul) püüab Saksamaa liigamängus takistada Giesseni korvpallurit Brayon Blake’i. 
Janari Jõesaar (vasakul) püüab Saksamaa liigamängus takistada Giesseni korvpallurit Brayon Blake’i. Foto: Michael Schepp via www.imago-images.de/SCANPIX

Eesti korvpallikoondislane Janari Jõesaar on viimase kahe ja poole aasta jooksul sõlminud välisklubidega kolm lepingut ning on lootust, et kolmas katse õnnestub nüüd soovitud moel. Ta on mänginud end Saksamaa kõrgliigaklubi Bayreuthi põhitegijate sekka.

Varem oli Jõesaar üritanud läbi lüüa Euroopa tugevaimaks peetavas Hispaania liigas. 2019. aasta alguses kirjutas ta alla poolteise aasta pikkusele kontrahile Tenerifega, 2020. aasta suvel kaheaastasele lepingule Manresaga. Ent mõlemast naasis ta küllalt kiirelt tagasi kodusesse BC Kalev/Cramosse, kus end uuesti üles töötas.

«Janari on suurepärane kaugviskaja ning mängumees, kelle korvpalli-IQ on väga kõrge. Tema tugevuseks on lauavõitlus. Ta näitas seda VTB Ühisliigas, kus hankis mängus Astanaga 18 lauapalli. Lisaks tegutseb ta edukalt suurtes mängudes, ta viskas Moskva CSKA vastu 21 punkti. Olen veendunud, et ta sobib meie mänguplaani ja suudab saada väga oluliseks lüliks,» ütles Bayreuthi peatreener Raoul Korner klubi kodulehele juuni keskel, kui teatati Jõesaare värbamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles