Ogier tahab Hispaanias tiitli kindlustada: tean täpselt, mida mul tuleb selleks teha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Nikos Katikis/Zuma Press/Scanpix

Horvaatia MM-rallist alates WRC-sõitjate punktitabeli tipus istunud Sebastien Ogier on aina järjekindlamalt liikumas oma kaheksanda maailmameistritiitli suunas. Kaks etappi enne hooaja lõppu ehk olukorras, kus laual on veel maksimaalselt 60 punkti, on ta edu lähima jälitaja Elfyn Evansi ees 24 silma ning prantslane tahab väga Hispaanias asjad nii-öelda lukku panna. 

«Tean täpselt, mida mul tuleb Hispaanias teha. See on lihtne: võita ralli ning siis ongi asjaga ühelpool,» lausus Ogier enesekindlalt väljaandele DirtFish.

«Ma ei alusta rallit teise koha mõtetega. Kui mul on reaalne šanss – ma pole oma karjääris lasknud selliseid võimalusi just liiga sageli käest –, siis lähen võitlema ja tean täpselt, mida pean Hispaanias tegema,» jätkas prantslane. 

Sealjuures ei lase Ogier ennast häirida ka faktist, et tema viimane triumf jääb viie ralli taha, kui ta triumfeeris juunikuus Keenias. «Põhjus, miks tänavune hooaeg on olnud nii raske, seisneb selles, et mul on tulnud igal pool täita rajapuhastaja kohustusi. Kui lugeda, siis olen seda teinud kaheksal rallil kümnest,» selgitas prantslane. 

Kuna Hispaania on aga asfaldiralli, siis seda muret Ogier'l nüüd pole. «Ootan väga uuesti asfaldil võistlemist ning reaalselt kihutamist,» sõnas ta.  

Ogier' ainus tiitlirivaal Evans teab, et teda ootab ees raske ülesanne, kuid lubas sellest hoolimata endast maksimumi anda. «Teame, et punktivahe on suur, kuid olen terve aasta lubanud, et annan igal rallil endast kõik ning teeme seda ka nüüd,» sõnas britt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles