Bottas lõpetas vihmases Türgis enam kui aasta kestnud võidupõua

Karl-Joosep Küngas
Copy
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: MURAD SEZER/SCANPIX

Kuninglikus vormelisarjas sõideti täna hooaja 16. etapp, milleks oli Türgi GP. Vihmas peetud võidusõidus näitas parimat minekut esikohalt startinud Valtteri Bottas.

Sarnaselt laupäeval sõidetud kvalifikatsioonile sõideti ka võidusõit märgades tingimustes. Erinevalt ajasõidule siiski slikkrehve kasutada ei saanud ning seetõttu sai kasutada ka erinevaid taktikaid.

Teatavasti ei pea vihmas sõidetud GP-l käima kordagi boksis uusi rehve alla kruvimas. Seda proovisid kasutada nii Lewis Hamilton kui ka Charles Leclerc, ent kumbki ikkagi võistluse lõpuni enda rehve säilitada ei suutnud. Mõlemad mehed tulid viimastel ringidel boksipeatusesse ning seetõttu langesid poodiumilt välja.

Võistluse võitis sisuliselt terve GP esikohal sõitnud Soome vormeliäss Bottas, kes lõpetas enam kui aasta kestnud võidupõua. Bottase viimane triumf enne tänavust Türgi GP-d pärines möödunud aasta septembris sõidetud Venemaa MM-etapilt.

Hea päev MM-tiitli arvestuses oli ka Max Verstappenil, kes teise kohaga kerkis tagasi MM-sarja üldliidriks. Hollandlasel on kuus etappi enne hooaja lõppu koos 262,5 punkti, millega edestab täna viiendaks jäänud Hamiltoni kuue silmaga.

Türgi GP

  1. Valtteri Bottas
  2. Max Verstappen
  3. Sergio Perez
  4. Charles Leclerc
  5. Lewis Hamiton
  6. Pierre Gasly
  7. Lando Norris
  8. Carlos Sainz
  9. Lance Stroll
  10. Esteban Ocon
  11. Antonio Giovinazzi
  12. Kimi Räikkönen
  13. Daniel Ricciardo
  14. Yuki Tsunoda
  15. George Russell
  16. Fernando Alonso
  17. Nicholas Latifi
  18. Stebastian Vettel
  19. Mick Schumacher
  20. Nikita Mazepin
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles