BLOGI ⟩ Tiitlikaitsja alistanud Kontaveit jõudis Indian Wellsil neljandasse ringi

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange/ZUMA Press Wire/SCANPIX

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 20.) alistas Indian Wellsi tenniseturniiri kolmandas ringis kanadalanna Bianca Andreescuga (WTA 21.) 7:6 (5), 6:3.

Tuulistes oludes peetud kohtumisel jäi Kontaveit 0:2 kaotusseisu, kuid võitis seejärel neli geimi järjest. Seisul 5:4 oli Kontaveidil kasutada kolm settpalli, ent Indian Wellsi 2019. aasta tšempion tõrjus need. Kiires lõppmängus suutis Andreescu veel ühe settpalli tõrjuda, kuid viiendal korral sai Kontaveit oma tahtmise.

Teises setis sai taaskord paremini minema Andreescu, kes läks 3:1 juhtima. Edasi kuulus mäng Kontaveidile, kes võitis viis geimi järjest ning kindlustas 6:3 setivõiduga endale koha turniiri neljandas ringis. Kontaveidi ja Andreescu omavaheliste mängude seis on nüüd 3:0 eestlanna kasuks. 

Esimest servi 58 protsendiga löönud Kontaveit sai kirja kolm serviässa. Vastase samad näitajad olid 63 protsenti ja üks serviäss. Kontaveit tegi 23 äralööki ja 25 lihtviga, Andreescule läks kirja 18 äralööki ja 34 lihtviga.

«Väga tasavägine matš oli. Olin raskeks mänguks valmis, ta on väga hea mängija! Teadsin, et matš pole enne läbi, kui see on läbi,» sõnas Kontaveit ja avaldas seejärel oma viimaste kuude edu saladuse. «Olen lihtsalt mängimist nautinud. Mul on väga lõbus olnud, see ongi võtmetegur.»

Neljandas ringis läheb eestlanna vastamisi brasiillanna Beatriz Haddad Maiaga (WTA 115.), kes alistas kolmandas ringis 6:3, 7:5 turniiril esimest asetust omanud Karolína Plíšková (WTA 3.).

Enne mängu

Avaringis vaba olnud Kontaveit teenis teises ringis Martina Trevisanilt (WTA 66.) 6:3, 5:2 eduseisus loobumisvõidu, sest vastane ei suutnud jalavigastusele viidates edasi mängida.

2019. aasta USA lahtiste võitja Andreescu alistas teises ringis 7:6, 5:7, 6:2 ameeriklanna Alison Riske'i (WTA 51.). Andreescu on ka valitsev Indian Wellsi tšempion, sest eelmisel aastal jäi turniir koroonapandeemia tõttu ära. Kanadalanna on Indian Wellsil võitnud järjepanu kaheksa kohtumist.

Omavahel on Kontaveit ja Andreescu kohtunud kahel korral ning mõlemal korral saatis edu eestlannat. 2019. aasta Miami turniiril andis Andreescu 1:6, 0:2 kaotusseisus Kontaveidile loobumisvõidu. Tänavu juunis peetud Eastbourne'i muruturniiril teenis Kontaveit 6:3, 6:3 võidu.

Kontaveidi ja Andreescu matš peetakse teise väljaku teise kohtumisena. Esimene mäng sellel väljakul algab Eesti aja järgi kell 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles