Rovanperä sai järgmiseks MM-etapiks rohelise tule

Postimees Sport
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Toyota/McKlein/Toyota Gazoo Racing

Toyota rallitiimi kuuluv Kalle Rovanperä sai arstidelt rohelise tule ja osaleb sel nädalal eelviimasel MM-etapil Kataloonias.

Kahe nädala eest toimunud Soome MM-rallil rajalt välja sõitnud ja seljale viga teinud Rovanperä osalemine järgmisel võistluse oli kuni tänaseni küsimärgi all. Nüüd sai aga 21-aastane soomlane doktorite heakskiidu.

Toyota pressiesindaja kinnitas wrc.com’ile, et Rovanperä osales eelmisel nädalal Toyota testidel ning kihutab ka sel nädalal Kataloonias.

Rovanperä vigastas selga, kui põrutas Soome rallil laupäeval vastu kruusahunnikut. Soomlane tuli uuesti rajale pühapäeval, kuid seljavalu ei lubanud tal korralikult sõita, mistõttu oli korraks kahtluse all ka tema startimine Hispaanias.

Toyota sõitja on Kataloonia rallil varasemalt osalenud WRC2 arvestuses, 2018. aastal tuli ta selles klassis ka võitjaks. «See on rohkem nagu ringrajasõit ja peab olema ülimalt täpne, aga kui asi hästi käppa saada, on asfalditeed väga nauditavad,» kommenteeris Rovanperä eesootavat võistlust.

Kuigi MM-tiitlid võivad Kataloonias jagatud saada (Sébastien Ogieril on Elfyn Evansi ees 24 punktiline edu), siis võitlus hooaja kokkuvõtte kolmandale kohale on ülimalt lahtine. Thierry Neuville, Kalle Rovanperä ja Ott Tänak on kogunud vastavalt 130, 129 ja 128 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles