JÄRELVAADATAV ⟩ Hooaega kaotusega alustanud Selver naasis võidureele

Postimees Sport
Copy

Täna peeti Credit24 Meistriliigas Eesti klubide osalusel üks mäng, kus Selver Tallinn alistas 3:1 (21:25, 25:20, 25:20, 25:18) Pärnu Võrpalliklubi.

See oli Selveri peatreeneri Andres Toobali jaoks Credit24 Meistriliigas esimene võit uues ametis. Selveri meeskonnale aga liigahooaja esimene võit, avamängus jäädi 1:3 alla Bigbank Tartule.

Avageim kulges paremini Pärnu meeskonna jaoks, kes pidi tänast mängu alustama ühe põhimehe Toms Švansita, kes haigestus. Pärnu haaras geimi keskel 17:12 eduseisu ning võitis esimese vaatuse kindlalt 25:21. Selver tegi selles geimis 11 omaviga vastase 3 vastu. Järgmine vaatus oli tasavägine kuni lõpuni, kus Selver 20:17 ette pääses ning geimi enda kasuks keeras. Kolmanda geimi alguses pääses kodumeeskond ette 10:6 ja seda edu ei loovutatud. Neljas vaatus algas samuti tasavägiselt, kuni Mihkel Varblane Selveri 13:11 ette viis ja edasi kulges geim Selveri dikteerimisel. Viimases geimis vigastas jalga Pärnu nurgaründaja Tony Tammiksaar ja tema asemele sekkus nooruke Ivory Õuekallas, jättes Pärnu vahetusmeeste alasse vaid ühe mängija.

Andres Toobali videointervjuu:

Võitjate resultatiivseimaks kerkis täna 18 punktiga (+10) Denis Losnikov, 17 punkti (+10) panustas Mihkel Nuut, 13 (+0) Oliver Orav ja 12 (+7) Mihkel Varblane. Selveri vastuvõtt oli 52%, rünnak 46%, blokist saadi 12 ja servilt 5 punkti (17 viga).

Pärnu meeskonna edukaim oli rünnakul 16 punktiga (+12) ukrainlane Boriss Žukov, Markus Uuskari lisas 15 silma (+0). Pärnu vastuvõtt oli 55%, rünnakuid lahendati 31-protsendiliselt, blokipunkte koguti 10 ja servil löödi 2 ässa ja eksiti 15 pallingul.

Markkus Uuskari videointervjuu:

Enne mängu:

Kui Selver kaotas hooaja esimeses kohtumises 1:3 Tartu Bigbankile, siis Pärnu teenis võõrsil 3:0 võidu RTU/Robežsardze/Jurmala vastu.

Alates sellest hooajast Selveri peatreeneri rollis olev Andres Toobal ütleb, et tema meeskonna seis on võrreldes avamänguga paranenud. «Nii vigastustega hädas olnud Oliver Orav kui ka Johnson Pierce on sellest nädalast tagasi treeningutel ja juba see annab palju juurde, sest treeningute kvaliteet on parem. Orava koormusi peame muidugi pidevalt jälgima, aga ta on valmis meeskonda aitama. Kanadalane on nüüd paar trenni saanud ka hüpata, kuigi mitte veel maksimumiga, aga selles osas on meie seis kindlasti parem,» sõnab Toobal.

«Pärnul on põhituumik korralik, vahetustega kvaliteet langeb ja võivad raskused tekkida. Avamängus Riiaga neil aga suuri probleeme ei tekkinud. Eks nad üritavad serviga suruda – Toms Švans ja Markus Uuskari on vast kõige ohtlikumad ses osas, aga ka teised võivad üllatada. Sellele tuleb kindlasti tähelepanu pöörata. Kui nad meid võrgust eemale saavad serviga, on kõik mängus. Pikem pink on kindlasti meie eelis selles paaris,» usub juhendaja.

Pärnu meeskonna loots Avo Keel nimetab vastast küll favoriidiks, ent usub, et ka tema hoolealustel on omad võimalused olemas. «Selveril on tõenäoliselt kaks põhimeest ka rivis (Orav ja Pierce). Tegu on selle hooaja ühe liidrite sekka kuuluva meeskonnaga, kelle vastu ma väga hooplema ei julge minna,» sõnas Keel.

«Meie hooaja esimese mänguga Lätis saan rahule jääda servi vastuvõtuga ja ka oma serviga. Ründemäng toimis kolmel mehel. Eks me loodame ka Selveri vastu, et vastuvõtt püsiks samal tasemel, sealt meie mäng hargnema läheb. Kui serv samuti toimib, on meil omad võimalused olemas,» lisas juhendaja, kes saab nüüd mänguks üles anda ka brasiillasest sidemängija Jo Mauricio da Silva Neto. «See ei tähenda, et ta ka platsile pääseb, aga vähemalt on mul võimalus kaht sidemängijat kasutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles