Mis tulemust on Ogier’l kaheksanda MM-tiitli kindlustamiseks vaja?

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: McKlein/Toyota

Kaks etappi enne autoralli MM-hooaja lõppu on võimalus maailmameistriks tulla vaid Toyota sõitjatel Sebastien Ogier’l ja Elfyn Evansil. Sel nädalavahetusel toimuval Hispaania rallil on Ogier’l võimalik kindlustada kaheksas MM-tiitel.

Enne Hispaania ja Monza rallisid on Ogier’l meeskonnakaaslase ees 24-punktiline edu. Et Hispaanias tiitel kindlustada, peab Ogier oma edumaad kuue punktiga kasvatama. Viigiline lõpplahendus annaks MM-tiitli prantslasele.

Kui Evans suudab Hispaania rallilt võtta maksimumpunktid (25+5), võib ta parima stsenaariumi järgi minna hooaja viimasele etapile vastu kuuepunktilises eduseisus. See aga eeldaks, et Ogier jääb Kataloonia teedel sõidetaval rallil nullile.

37-aastane prantslane kindlustaks järgmisel asfaldirallil kindlasti MM-tiitli, kui ta võidaks nii ralli kui ka punktikatse. Sellisel juhul ei aitaks Evansit isegi teine ralli teine koht ega punktikatse teine koht.

DirtFish kirjutab, et ilmselt on Hispaanias oodata põnevat punktikatset, sest just seal jagatavad lisasilmad tõotavad olla määrava tähtsusega.

Kui aga Ogier’l õnnestub ralli võita, peab Evans tiitlilootuse elushoidmiseks saavutama vähemalt kolmanda koha, võitma punktikatse ning lootma, et prantslane jääb Powerstage’il nullile. Lootus jääb püsima ka siis, kui Evans tuleks teiseks ning teeniks punktikatsel kaks silma tiimikaaslasest enam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles